Megkezdte az online sportfogadói liszenszek kiadását Németország

2013-04-22
A német szerencsejáték szövetség napokon belül kiadja az első online sportfogadási liszenszeket az új, tartományok közötti német egyezmény keretében. Összesen 20 engedélyt bocsátanak ki, az első 14 vállalatot már meg is nevezték.

 

A szabályozó testület szerint az engedélyeket legkésőbb május elejéig kiadják, de elképzelhető, hogy az első liszenszeket már ezen a héten kiállítják.

Első körben az Admiral, a Bet365, a Bet-at-Home, a Betfair, a Cashpoint, a Casinos Austria, a Goldesel Hobiger, az InterMedia, a Tipico, a Tipp3, a RaceBet és két német állami cég, az Odds Gmbh és az Oddsline Gmbh kap engedélyt. Az engedélyt szerzett cégeket kötelezik, hogy hat hónapon belül teljes mértékben üzemkészek legyenek. 

 

Egyébként meglehetősen nagy túljelentkezés volt  a német online szerencsejáték liszenszekért, hiszen összesen 100-150 vállalat jelezte igényét a 20 engedély valamelyikére. Az, hogy miért volt az, hogy több, mint 100 cég képviselőjét be sem hívták interjúra a Belügyminisztériumba, nem ismert, de egyes források szerint a minisztérium a szolgáltatások minőségétől tette ezt függővé. 

Több cég kifogásolta, hogy nem kaptak egyértelmű információt arra vonatkozóan, hogy mi alapján bírálják el a jelentkezőket, így a sikertelenül pályázó vállalatok minden bizonnyal jogi lépéseket fognak kezdeményezni. 

A hat fennmaradó liszenszért valószínűleg nagy csatát fognak vívni az olyan német szolgáltatók, mint a Mybet és a Bwin.party.

 

A 2011. október 28-án elfogadott tartományközi szerencsejáték egyezmény értelmében az online szerencsejátékok közül csak a sportfogadás engedélyezett, kaszinójáték- és pókerszolgáltatók nem igényelhetnek liszenszeket. A sportfogadási liszenszeket 7 éves próbaidőszakra adják ki, a szolgáltatóknak a forgalom 5 százalékát kell adóként befizetniük.