Megkezdik az első kaszinó építését Jamaicán

2014-03-18
A szükséges engedélyek kiadását követően, pár hónapon belül elkezdődhet az első, liszensszel rendelkező kaszinó építése a karibi szigetországban.

 

Jamaicán jelenleg csupán pár száz nyerőgép működik néhány hotelben, és a turisták által sűrűn látogatott helyeken, a kormány azonban átlátta, hogy a szerencsejátékok az idegenforgalom mellett az államkassza bevételeit is fellendíthetik. A vallási csoportok tiltakozása ellenére 2010-ben elfogadták a kaszinókra vonatkozó szabályozást, a liszenszekre azonban csak 2013. júniusában írtak ki pályázatot.

 

A pályázati kiírás a kaszinóengedélyt egy minimum 2000 szobás hotel építéséhez kötötte, melyért cserébe a pályázók garanciát kaptak arra, hogy minimum 12 évig a nyertes egyedül üzemeltethet kaszinót az adott területen, összesen pedig csak maximum három kaszinónak ad ki liszenszet a szigeten. A pályázatokat szeptember 30-ig kellett benyújtani, 150 ezer amerikai dollár kíséretében. 

 

A Pénzügyminisztérium engedélyét végül a Celebration Jamaica Development Limited nyerte el, mely várhatóan a nyáron már meg is kezdi az építkezést. A vállalat alapítója, Robert Trotte elmondása szerint a 2000 szobás kaszinóhotel három év múlva nyílhat meg a jamaicai turizmus fellegvárának számító Montego Bay-en, St. James-ben.

 

A karibi zenei világ témájára épülő létesítmény az év 365 napján várja majd a látogatókat, turistákat és helyieket egyaránt. Az első fázisban 1000 hotelszoba és a kaszinó kerül átadásra, további 1000 hotelszoba a második fázisban készül majd el. A hétezer négyzetméteres kaszinó és sportfogadóiroda mellett, a Karibi-tengerre néző lobby, bárok, éttermek, spa, gyermekmegőrző és bevásárló- és művészeti központ is helyet kap a létesítményben. 

 

A projekt tervezett költsége 450 millió dollár, és az első fázisban több, mint kétezer embernek biztosít majd munkát. 

 
Címkék: kaszinó,