Megkezdi a BL-középdöntőt a Győr

2014-01-30
Folytatja szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO KC, amely a középdöntő szombati rajtján új helyszínen, az Egyetemi Csarnokban fogadja a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát.

 

Az átépítés miatt zárva tartó Magvassy Csarnokból kiszorult győriek panaszkodtak, hogy az új helyen hideg van, de remélik, hogy a több ezer nézőnek köszönhetően megfelelő hőmérsékletben játszhatnak majd. A két csapat jól ismeri egymást, az elmúlt években sokszor találkoztak a felek, a Podgorica 2012-ben éppen a győrieket legyőzve nyerte meg a BL-t.

 

Az ETO a mezőnyben egyedüliként zárta százszázalékos mérleggel a csoportkört. A kvartettben a másik két csapat, a szlovén Krim Ljubljana (2001, 2003) és a norvég Larvik (2011) szintén nyert már BL-t. A másik ágon a dán Midtjylland, a macedón Vardar Szkopje, a svéd Sävehof és a német Thüringer HC alkotta négyes messze nem olyan erős, mint a győrieké. A két csoport első és második helyezettje jut majd a májusi budapesti négyes döntőbe.

 

A BL-ben indult, ám a rossz csoportszereplés miatt a KEK-nyolcaddöntőbe átkerült FTC-Rail Cargo Hungaria a norvég Bergent kapta ellenfélnek. A zöld-fehérek jelezték: 2011 és 2012 után ismét szeretnék megnyerni a KEK-et.

 

Ugyancsak ott érdekelt a Veszprém Barabás-Duna Takarék, amely feladta a pályaválasztói jogot, és pénteken, majd vasárnap a francia Loiret otthonában (egyszer Montargis-ban, egyszer Saranban) lép pályára. Az Érd a német Buxtehudéval került össze, amellyel szemben bravúr kell a továbbjutáshoz.

 

A női EHF Kupában két magyar csapat, az Ipress Center-Vác és a Fehérvár érdekelt, és biztos, hogy egyikük továbbjut, mivel egymással kerültek össze. Októberben az NB I-ben a váciak simán nyertek Székesfehérváron.

 

A magyar csapatok hétvégi programja:

péntek:

Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Loiret (francia) - Veszprém Barabás-Duna Takarék, Montargis 20.00

 

szombat:

Női BL, középdöntő, II. csoport, 1. forduló:

Győri Audi ETO KC-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 18.30

 

Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Érd-Buxtehude (német) 15.30

 

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Fehérvár KC - Ipress Center-Vác 16.00

 

vasárnap:

Női KEK, nyolcaddöntő:

visszavágó:

Veszprém Barabás-Duna Takarék - Loiret (francia), Saran 18.00

 

1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Bergen (norvég) 19.15

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,