Megismételheti a csodát a magyar válogatott Izland ellen?

2016-06-16
A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után jutott ki ismét az Eb-re, és ha már kijutott, meg is nyerte első mérkőzését Ausztria ellen. Szalai és Stieber is betalált, az osztrákok fásult, tutyimutyi játéka pedig nagyon kevésnek bizonyult. Gera Zoli nyilatkozta, hogy evés közben jön meg az étvágy, abban pedig biztosak lehetünk, még nem laktak jól a srácok!

Izland - Magyarország

Tipp: Gólok száma: 2.5 alatt

Unibet Odds: 1.56

Tippmix odds: 1.50

Kezdés: szombat, 18:00

 

Az osztrák válogatott korán ellőtte a puskaporát. Alaba a 30. másodpercben a kapufára bombázott, aztán se kép, se hang. Meglepően gyenge volt az osztrák együttes, még a sablont sem játszotta jól. A magyar válogatott egyre jobban játszott, érezték a srácok, hogy a sógorokat el lehet kapni. Szalai gólja volt a fordulópont, aztán jött Dragovic kiállítása, végül pedig Steiber gólja a hajrában. Összejött a győzelem, megvan a három pont, de ezzel még nincs meg a továbbjutás!

Izland labdarúgásának fejlődéséről több cikk is született. Pár éve még csak Gudjohnsen jelentette az izlandi focit, most pedig ott tartanak, hogy válogatott szinten 100 izlandi profival ikszelni tudnak a C. Ronaldo vezette Portugália ellen. Ez nem egy kibukott eredmény, a selejtezőben is bizonyítottak a szigetország labdarúgói, akik persze mind-mind légiósok.

Izlandra egyébként a selejtezőkben is jellemző volt, hogy nem dolgoznak ki sok gólhelyzetet meccsenként, de ha odakeverednek a kapu elé, akkor jó eséllyel lőnek gólt. Bjarnason be is talált a luzitánok ellen, igaz, Vierinha elég nagy helyezkedési hibát követett el. Ettől függetlenül a hosszú hajú izlandi higgadtan bevágta a bogyót a portugál kapuba, és végig meg is tartotta az 1-1-et.

 

 Bet365: 8000 Ft-os kockázatmentes élő fogadási lehetőség

 

A nyerő taktika

Nehéz azt mondani a magyar csapatra, hogy dominált volna Ausztria ellen, de azt sem, hogy alárendelt szerepet játszott. Persze a Szalai-gól és a kiállítás után már kockáztattak az osztrákok, ezért ugorhatott ki olyan üresen, és helyezett higgadtan a kapuba Steiber Zoli. Izland ellen is a stabilitáson lesz a fő hangsúly, és ha helyzet adódik, megpróbáljuk gólra váltani. Nem játszunk ikszre, de az iksz a magyar csapatnak jó! Szóval kockáztatni -pláne amíg iksz- nem fogunk.

Erőssége ennek a magyar csapatnak, hogy a középpályások is szerves részei a védekezésnek. Máshogy nem is működik az egész! Dzsudzsákék is sokat tesznek hozzá a védekezéshez, elvégzik a 'piszkos munkát' is.  Ugyanakkor a két szűrő, a védekező középpályásaink előrejátékban sem utolsók. A fiatalabb olvasók talán nem is tudják, hogy Gera fiatalabb korában még támadó volt, olyan ollózós gólokat rúgott, melyeket csak a legnagyobbak. Felpörgette magának, aztán paff. Mint a fénykorában lévő Ronaldinho. Nagy pedig korábban futsalozott is, az pedig most kamatozik, mert látszik rajta, hogy megbecsüli a labdát, és nagyon ritkán hoz rossz döntést. Két olyan védekező középpályás, akik nagyon komplett játékosok, és mivel a Fradiban is együtt játszanak, jól meg is értik egymást!

Dárdai anno összekapta a védekezést, Storck pedig a lerakott alapokra építve egy ütőképes csapatot menedzsel. Stabilak vagyunk, szép gólokat lőttünk, és az elmúlt évtizedekhez képest nem könnyű megszokni, de eredményesek is. Ez a magyar válogatott ütőképes, és ez tény. 

 

Bese pótolhatja Fiolát

Fiola valószínűleg nem léphet pályára, a bokája sérült meg az osztrákok ellen. Vagy Bese játszik, és akkor a másik három védő marad, vagy hallani olyasmit, hogy Lang játszik majd szélen, és Juhász ugrik be középre. Egyébként ez a Storck valószínűleg nem viccből vitte ki Besét, valószínűleg ő fog kezdeni. Már csak azért is, mert az izlandiaknál azért nincs azon a poszton egy Ronaldo-szintű spíler, akit nehezebb lenne tartani. A Guzmics-Lang belső védő párost pedig bűn lenne megbontani. Juhász is remek játékos, de ez a Guzmics-Lang páros meglepően jól funkcionál.

Izland a magyar válogatotthoz hasonlóan fegyelmezett, a portugál rohamokat is állta. Felesleges kockázatot Halfredssonék sem szívesen vállalnak. Valószínűleg nem lesz túl szép meccs, túl látványos, inkább a mezőnyjáték dominál majd. A kevés gól jó tippnek tűnik, hisz két fegyelmezett együttesről van szó, és igazság szerint sem minket, sem Izland válogatottját nem könnyű feltörni. Meglepő lenne, ha kettőnél több gólt látnánk.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,