Mégiscsak szavaznak a távszerencsejáték törvényről a héten

2013-06-25
Több hete szerepel a tárgyalandó témák között az "Egyes törvények távszerencsejáték-szervezéssel összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat", és az arra váró emberek - köztük mi is - kezdtük elveszíteni a reményt arra vonatkozóan, hogy a tavaszi ülésszakban napirendre kerül a téma.

 

Nem láttunk reményt már csak azért sem, mert a Minisztérium nem válaszolt kérdéseinkre a notifikációs eljárással kapcsolatban, hogy több nappal a notifikációs eljárás feltételezett lezására után miért olvasható még mindig a távszerencsejáték szervezési javaslat a nyitott eljárások között.

 

Annyit lehetett csak tudni, hogy a tagállamok közül (milyen meglepő) a szerencsejáték liszenszeket kibocsátó Malta fűzött a tervezethez megjegyzést, de arról mélyen hallgattak, hogy mi volt ez.

 

A parlament 1 héttel meghosszabbított tavaszi ülésszakába úgy néz ki, mégiscsak belefér a módosítócsomag megszavazása, melyről mai dátummal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtott be egységes javaslatot. A záróvita és a zárószavazás szerdán vagy csütörtökön várható. A Záróvitában felszólalni kívánó képviselők képviselőcsoportonként 5-5 percet kapnak, független képviselők összesen 3 percet. Ezen a két napon összesen 10 törvényjavaslat kerül zárószavazásra.