Mégis legalizálják a sportfogadást New Jerseyben!

2014-09-09
Hosszas huzavona után Christie szenátor rábólintott a sportfogadásra, melyeket a versenypályákon és az engedéllyel rendelkező kaszinókban folytathatnak a jövőben.

 

New Jersey főügyészi hivatala egy, Christie szenátor állásfoglalására alapozott irányelvet adott ki tegnap, mely büntető jogkövetkezmények nélkül engedélyezi a versenypályáknak és kaszinóknak a fogadási csoportok szervezését.

 

A főügyészi hivatal szerint az egész államra kiterjedő irányelv összhangban van a Third Circuit szabályozásával, és kihangsúlyozza, hogy „a mai naptól semmilyen New Jersey jogszabály nem tiltja meg a kaszinóknak és versenypályáknak, hogy fogadási csoportokat hozzanak létre.”

 

Az Christie szenátor által a szövetségi bíróságon jegyzett állásfoglalás kiterjed arra is, hogy felkéri Michael Shipp bírót, hogy egyértelműsítse, vagy módosítsa 2013 februárjában hozott rendelkezését, hogy az megfeleljen a Third Circuit előírásainak.

 

A szenátori hivatal szerint az állásfoglalást a sportegyesületek és az Igazságügyi Minisztérium között zajló viták lezárása céljából adták ki.

 

A kaszinók körében nagy öröm fogadta a bejelentést, hiszen, mint korábban megírtuk, Atlantic Cityben minden eszközt meg kell ragadniuk, hogy a hanyatlásban lévő szerencsejáték központot megállítsák a lejtőn.