Meghekkelt 5 eurós bankjegyekkel verik át a nyerőgépeket

2018-08-08
Kínai csalók módosított 5 eurós bankjegyekkel szednek ki pénzt a nyerőgépekből Spanyolországban.

 

Az El Mundo spanyol hírlap arról tudósított, hogy a madridi rendőrség „több kínai nemzetiségű állampolgárt” tartóztatott le, mert a vád szerint részt vettek egy módosított 5 eurós bankjegyekkel elkövetett nyerőgép-csalási sorozatban. A vád szerint a trükkel a módosított 5 euróssal 50 eurós bankjegyeket szedtek ki a gépekből.

 

A hírek szerint a trükkös csalók egy 5 eurós bankjegyet függőlegesen kettévágtak, majd a két részt úgy ragasztották össze, hogy közöttük egy 2-3 milliméteres hézag maradjon. A meghekkelt bankjegyet aztán betették egy nyerőgép bankjegy elfogadó nyílásába, mely elfogadhatatlanként aztán kiadta azt. 

 

 

Ekkor többször is visszatették a befogadó nyílásba a manipulált bankjegyet, miután, egyelőre ismeretlen okokból a gép számlálója szerint hirtelen hozzáadódott az egyenleghez 50 euró. A csalók ekkor a teljes összeget kikérték, és az oktondi gép lelkesen kiköpött egy 50 eurós bankjegyet. Ezután a csalók továbbálltak, és átmentek egy másik nyerőgéphez, ahol ugyanezt eljátszották.

 

A madridi rendőrség figyelmeztette a környékbeli bárokat és játéktermeket, hogy ellenőrizzék a nyerőgépeiket, és figyeljenek a potenciális csalókra.

 

Egyenlőre nem tisztázott, hogy az eljárás csak egy bizonyos nyerőgép márkán vagy modellen működik-e, vagy minden gépnél beválik-e. Az El Mundo által bemutatott videón az Aruze Gaming Ultra Stack Feature Panda és a Merkur Tropical Heat típusú gépe látható. 

 
Címkék: nyerőgép,