Megérezte, hogy nyerni fog az új lottómilliárdos

2014-03-18
„Holnap ilyenkor már multimilliomos leszek” – mondta apjának a 41 éves autószerelő és amatőr autóversenyző Neil Trotter, aki pénteken 40 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert az Euromillions-on.

 

A péntek esti Euromillions lottósorsolás 108 millió font értékű jackpotjának nyertese még aznap megtudta, hogy nyert, és mikor elmondta élettársának, Nickynek a nagy hírt, ő azt válaszolta, hogy fogja be, és ne hülyéskedjen. 

 

A férfi ezzel a 40 milliárd forintnak megfelelő összeggel a brit National Lottery lottótársaság negyedik leggazdagabb nyertese. Az Euromillions eddigi legnagyobb nyereményét (161 millió fontot) Colin és Chris Weir vitte el  2011 júliusában. 

A hatalmas nyeremény egy csapásra az Egyesült Királyság 745. leggazdagabb emberévé tette az autószerelőt, többek közt George Michaelt és Robbie Williams-t megelőzve. 

 

Trotter – a legutóbbi magyar lottónyertestől eltérően - nem sokat hezitált, hogy mihez kezdjen, és már a hétvégén jelentkezett a lottótársaságnál a nyereményéért. „Mindig is tudtam, hogy egyszer nagyot fogok nyerni, és egész héten volt egyfajta jó érzésem.” – mesélte a ma délelőtti sajtótájékoztatón, ahol a lottótársaság egy rally-versenyzőhöz méltó pódiummal várta, melyen egy igazi versenyautó is állt. 

 

 

„Péntek este otthon ültünk, és mikor ránéztem az órára, arra gondoltam, hogy mostanra már biztos kihúzták a számokat. Elővettem a szelvényt, hogy ellenőrizzem a számokat, és hihetetlen módon egytől egyig stimmeltek. 

Azt mondtam Nicky-nek ’Megcsináltam, nyertem a lottón!’ De ő azt válaszolta, hogy fogjam be, és ne hülyéskedjek. Lesápadtam, nem tudtam nyugton ülni, elkezdtem mászkálni a házban fel-alá – nem tudtam mihez kezdjek magammal. Kérem Nicky-t, hogy ő is ellenőrizze a számokat, aztán elkezdett sikítozni. 

Felhívtuk apámat, de ő is azt mondta, hogy hülye vagyok, és hogy abba kellene hagynom az ivást, pedig egy kortyot sem ittam. Még mikor beugrottunk az autóba, és átmentünk hozzá, akkor is jó időbe telt, mire felfogta, hogy komolyan beszélek. Apám nem gyakran fogy ki a szóból, de péntek este megtörtént.” – mesélte Trotter.

 

Elmondása szerint ezután két üveg sörrel ünnepeltek, és nem sokat aludtak. Arra a kérdésre, hogy a továbbiakban mihez kezd, ezt válaszolta: „Nem akarok eltűnni és bujkálni. Nem hiszem, hogy ez egyáltalán lehetséges lenne. Nem akarom átverni a barátaimat.”

Saját bevallása szerint barátnője költekezéseit eddig vissza kellett fognia, hogy ki tudja fizetni a versenyeit, úgyhogy mostantól „el kell kényeztetnie”. A 33 éves Nicky nem is okoz csalódást, saját bevallása szerint „költekezni, költekezni, költekezni” fog: cipőket, táskákat és ruhákat fog venni, és lovakat is szeretne tartani.

Mikor megkérdezték, hogy nem túl sok-e ez a pénz, Trotter azt válaszolta, hogy „Nem, nem túl sok”. Azt tervezi, hogy először vesz pár autót, többek közt egy Range Rovert és egy Land Rovert. 

 

 

Trotter, aki amatőr autóversenyzőként hatodik helyet ért el a BMW kupán, és 15 éve a saját autószerelő műhelyében dolgozik, így mesélte el a szelvény megvásárlásának történetét: „Épp úton voltam a műhelybe, és támadt egy olyan érzésem, hogy vennem kell egy lottót. Azt sem tudtam, hogy mennyibe kerül, vagy hogy mekkora a nyeremény. Egyszerűen csak tudtam, hogy vennem kell egyet.” A műhelybe érve mondta is kollégáinak, hogy szerinte nyerni fog. „Mondtam nekik, hogy péntek után egyáltalán nem fogok dolgozni, mert megnyerem az Euromillions-t, és nyugdíjba vonulok.”

 

A 6, 24, 25, 27, 30 + 5, 9 számokkal megnyert óriási összegből Trotter egyébként akár egy görög szigetet is megvehetne, hiszen a jelenleg épp eladásra váró Omfori-t 41 millió fontért hirdetik. De ha már úgyis autóbolond, bőven vehetne párat a világ legdrágább autójából, a Lamborghini Veneno-ból is. Ha pedig nem akar sokat bajlódni a pénzzel, egyből megszabadulhat tőle akár úgy is, hogy megveszi azt a 21 hálószobás ingatlant a londoni Mayfairben, melyet 90 millió fontért, mintegy 33,4 milliárd forintért hirdetnek. 

Ha így nézzük, igaza van Trotternek, nem is olyan sok ez a 40 milliárd :)