Megelégelte az online szerencsejátékot Szingapúr

2013-12-02
A szingapúri kormány olyan jogszabálymódosítást tervez, mely alapján blokkolhatják az online szerencsejáték oldalakat, és megakadályozhatják a szerencsejáték szolgáltatókkal kapcsolatos pénzügyi tranzakciókat.

 

S Iswaren, szingapúri belügyminiszter mindezt egy kaszinószabályozással kapcsolatos szimpóziumon jelentette be csütörtökön. Elmondása szerint az internetes szerencsejáték az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált az országban, így egyre nőttek az ezzel kapcsolatos veszélyek.

 

Egy 2011-es felmérés szerint akkoriban a válaszolók csupán 1 százaléka állította azt, hogy már játszott valamilyen online szerencsejáték oldalon. Egy friss tanulmány adatai szerint azonban már az ezer megkérdezett 30 százaléka számolt be arról, hogy az elmúlt évben legalább egyszer leült valamelyik internetes kaszinó virtuális asztalaihoz.

 

Az elemzők jelenleg 220 millió euró nagyságúra becslik a szingapúri online szerencsejáték piacot, és évente 6-7 százalékos növekedést jósolnak.

 

"Bár az ilyen jellegű intézkedések nem bombabiztosak, gátolni fogják az internetes szerencsejáték platformokhoz való hozzáférést, és világos jelzést adnak a szabályozás irányvonaláról." – jelentette ki a belügyminiszter.