Megdőlt a legnagyobb mobilos nyerőgép jackpot rekordja

2017-05-08
Egy szerencsés játékos 8,7 millió dollárt, azaz 2,5 milliárd forintot nyert a Microgaming nagysikerű, Mega Moolah elnevezésű nyerőgépjátékával.

 

Az Isle of Man-szigeteki szoftverfejlesztő cég sajtóközleményben erősítette meg a hírt, miszerint április 25-én egy anonimitást késő online játékos 8.012.153 eurót, tehát nagyjából 2,5 milliárd forintot nyert a máltai székhelyű Tipico online kaszinójában. 

 

Ez a mostani mobilos Mega Moolah rekord a nem egész egy évvel ezelőtti 8,6 millió dolláros jackpotot adta át a múltnak, melyet szintén a Microgaming játékán kaparintottak meg.

 

Az új rekord egy 6,80 dolláros pörgetés eredménye, ami nagyjából egy 128 millió százalékos hozamú befektetésnek felel meg – nem rossz óradíj…

 

 

„Fantasztikus látni, amint a valaha volt legnagyobb mobilos jackpot általunk felállított rekordját ismét sikerül megdöntenünk.” – áll a Microgaming nyilatkozatában.

 

A Microgaming progresszív jackpotjait egyösszegben fizetik ki – ez különlegességnek számít, hiszen sok földi kaszinó évjáradékként fizeti ki a progresszív jackpotokat, vagy megegyeznek a játékossal egy alacsonyabb, egyösszegű kifizetésben.

 

Az eddigi legnagyobb (nem mobilos) online nyerőgép jackpotot egyébként 2015-ben nyerte meg egy brit katona. John Heywood 20 millió dollárt (5,7 milliárd forintot) nyert egy 0,32 dolláros pörgetéssel. 

 

Százalékosan még nagyobbat kaszált a napokban egy játékos a Monte Carlo kaszinóban Las Vegas-ban. A szerencsés játékos – aki szintén az anonimitást választotta – egy 0,25 dolláros Wheel of Fortune pörgetéssel kaszált 725 ezer dollárt. Ez közel 290 millió százalékos hozamot jelent!

 

Úgy látszik, a Monte Carlo kaszinóban ez egy szerencsés gépnek számít, hiszen márciusban egy másik Wheel of Fortune játékos egy 0,25 dolláros pörgetéssel nyert 585 ezer dollárt. 

 

Mik azok a progresszív gépek?

 

A hagyományos, önálló nyerőgépekkel ellentétben a progresszív gépek hálózatba vannak kötve, gyakran több kaszinó gépei együtt. Minden alkalommal, mikor egy játékos veszít egy pörgetést, a kaszinó bevételének egy kis százaléka belekerül a progresszív jackpot alapjába. Mivel több száz, gyakran több ezer gép és játékos tartozik ugyanabba a hálózatba, a jackpot rendkívül gyorsan nő.

 

Persze azt is hozzá kell tennie, hogy annak a valószínűsége, hogy valaki megkaparintja a kincsesládát, nagyon csekély. De néha-néha, mint a példa is mutatja, azért megtörténik…

 

A progresszív jackpotok pontos nyerési esélye nem ismert, mivel számos tényező befolyásolja – például a gépek száma, a nyerőgép formátuma, a visszafizetési arány, stb. Úgy tartják azonban, hogy valahol az 1:50 millió körül lehet.