Megállapodás született a 2 milliárdos lottóvitában

2013-08-23
Hét indianapolisi fodrász megállapodást kötött abban a perben, melyet egy volt munkatársuk ellen indítottak, aki azt állította, hogy nem a közös lottóval, hanem az azzal egyidőben vett saját szelvénnyel nyerte meg a 9,5 millió dolláros jackpotot.

 

Egy indianapolisi szépségszalon dolgozói még februárban perelték be fodrász kollégájukat azért, mert szerintük 9,5 millió dolláros lottónyereményét valójában egy velük közösen vásárolt szelvénnyel nyerte. 

A hét felperes állítása szerint a csoport megállapodott abban, hogy az együtt vásárolt szelvényekkel egyidőben vett bármelyik szelvénnyel elért nyereményt elosztanak, és erről a bírósági dokumentumok szerint az alperes, Christy Shaw is tudott, hiszen rendszeresen beszéltek erről arról a fodrászszalonban, ahol dolgoztak.

Christina Shaw ezzel szemben úgy érvelt, hogy soha, senki nem tájékoztatta őt arról, hogy van egy olyan hallgatólagos szabály, hogy az a személy, aki megveszi a csoport közös lottószelvényeit, nem vásárolhat ugyanott-ugyanakkor saját szelvényt is magának.

 

Ebben a fodrásszalonban dolgoznak a főnyereményen civakodó kollégák

 

Shaw azt állítja, hogy gyakran vett saját maga részére is szelvényeket ugyanakkor, mikor a közös lottókat megvette. Elmondása szerint a szelvényvásárlást felváltva végezték a csoport tagjai, és mindig gépi számokkal játszottak.

A február 16-i nyertes szelvényt délután 2 óra 28 perckor vásárolták egy Speedway üzletben. Volt köztük egy szelvény, melyen négy tipp volt, köztük Shaw „személyes” - gyermekei és unokái születési dátumán és korán alapuló – számai is. Ezen a szelvényen 2 számmezőben gépi számsorok voltak, és ezek egyike volt a telitalálatos (5, 8, 17, 21, 23, 33).

Shaw benyújtott a bíróságnak egy másik szelvényt, melyet 2 óra 26 perckor vásárolt ugyanebben az üzletben – azon 27 gépi tippes számmező található. Állítása szerint ezt a szelvényt vásárolta a csoport 20 dollárjából és az előző sorsoláson elért 7 dolláros nyereményből.

Ugyanaznap, délután 5 óra 2 perckor Shaw állítása szerint egy másik 20 dolláros szelvényt is vásárolt a csoportnak egy másik Speedway üzletben, és azok is mind gépi számok voltak.

 

Egy indianapolisi bíró márciusban előzetes tiltó végzést adott ki, ami szerint a Hoosier Lottery lottótársaság az ügy lezárásáig nem fizetheti ki a február 16-i jackpotot. A tárgyalást szeptember 10-re tűzték ki, azonban a hétfői békéltető tárgyalás után csütörtökön bizalmas megállapodás született a felek között. Ennek részleteiről nem árultak el semmi konkrétumot, de az egyik felperes, Margie Day-Brugh utalt arra, hogy annak ellenére, hogy mindenki jelentős részesedést kap a jackpotból, egyikük sem mond fel a munkahelyén. “Valószínűleg megtehetnénk, de szeretjük a munkánkat. Mindnyájan örülünk a végkifejletnek, csak azt kívánjuk, bárcsak ne kellett volna idáig fajulnia a dolognak.”

Christy Shaw alperes hozzáfűzte, hogy mindenki kap valamit, és hogy mindnyájan rájöttek, hogy az a legjobb, ha megegyeznek. 

 
Elégedettek az ügy végkimenetelével: "Mindenki kap valamit"