Még nem jelentkeztek a 71 milliárdos lottófőnyereményért

2012-03-02
Még nem jelentkezett a február 11-i, 336,4 millió dolláros Powerball lottófőnyeremény gazdája, melyet a hivatalos közlemény szerint egy newport-i Stop & Shop szupermarketben vásároltak.


Ha jelentkezik a nyertes, eldöntheti, hogy egyösszegben, vagy 30 éves életjáradékként veszi-e fel a nyereményt. Ha az egyösszegű kifizetést választja, 210 millió dollár (45,5 milliárd forint) üti a markát – ez a legmagasabb nyermény, melyet a Powerball valaha is kifizetett az országban. Ez a jackpot egyébként a harmadik legnagyobb a Powerball történetében, és a legnagyobb, melyet valaha is megnyertek Rhode Island-en. 

Az USA történetében a hatodik legnagyobb lottónyeremény ez a mostani, a toplistát a 2007. márciusi Mega Millions 390 millió dolláros (84,5 milliárd forintos) jackpotja vezeti.


A lottózó annyit árult el, hogy a nyertes szelvényt három másik, véletlen számokkal megjátszott szelvénnyel együtt vásárolta meg a szerencsés illető, 9 dollárért. Ennél több információt azonban nem közölhetnek addig, míg nem jelentkeznek a nyereményért. Mint mindig, most is azt tanácsolják a nyertesnek, hogy azonnal írja alá a szelvény hátulját, és amilyen hamar csak lehetséges, jelentkezzen a lottóhivatalban.


A szupermarket tulajdonosa természetesen örül, hogy náluk vették meg szerencsét hozó szelvényt, bár nem kapnak jutalékot a nyeremény után. A Powerball rhode island-i viszonteladói minden szelvény árából befolyt egy dollár után 8 centet kapnak, egyéb bónuszt nem.

Az állam ennek ellenére profitál ebből a hatalmas nyereményből, hiszen kicsit több, mind 12 millió dollár (2,6 milliárd forint) adó terheli a nyereményt, mely Rhode Island államkasszáját fogja gyarapítani.


Ez a jackpot az első, melyet a szelvény árának január 15-i emelése óta nyertek, akkor 1-ről 2 dollárra ment fel az ára, pont amiatt, hogy ezáltal magasabb jackpot-ot tudjanak kínálni a játékosoknak.

A Powerball-t összesen 42 államban, Washington D.C-ben és az US. Virgin Island-en játszák. Annak az esélye, hogy valaki mind az 5+1 számot eltalálja 1 a 175 millióhoz.