Még nem jelentkezett a 425 milliárdos lottónyertes

2018-11-28
Több mint egy hónap telt már el azóta, hogy valaki megnyerte az 1,5 milliárd dolláros Mega Millions jackpotot, de az illető még mindig nem jelentkezett a pénzért a lottótársaságnál.

 

A nyerőszámokat -- 5, 28, 62, 65, 70 + Mega Ball 5 – 2018. október 23-án jelentették be, de a nyertes kilétét azóta is homály fedi. A nyertes lottószelvényt a KC Mart-ban vásárolták, Simpsonville-ben, Dél-Karolina államban – ez volt a legnagyobb olyan jackpot Amerikában, melyet egyetlen szelvénnyel nyertek meg, és egyben minden idők második legnagyobb lottófőnyereménye.

 

“Még van 100 napja a nyertesnek, hogy jelentkezzen.” nyilatkozta a dél-karolinai lottótársaság szóvivője, Holli Armstrong a CNN-nek. A nyertesnek ugyanis a sorsolástól számítva 180 nap áll rendelkezésre, hogy bemutassa a lottószelvényét, amit az állam szabályai értelmében anonimen is megtehet. (Az USA-ban csupán nyolc olyan állam van, ahol nem kötelező vállalnia a lottónyerteseknek a nyilvánosságot: Dél-Karolinán kívül Delaware, Georgia, Kansas, Maryland, Észak-Dakota, Ohio, Dél-Karolina és Texas biztosít erre lehetőséget.)

 

“A nyereményigénylő nyomtatványon a nyertes bejelölheti, hogy vállalja-e a nyilvánosságot, vagy sem. Ha a nyertes elutasítja a nyilvánosságot, tiszteletben tartjuk a kérését, és nem közöljük a nevét.”- közölte Armstrong, aki bár meglepőnek tartja, hogy még nem jelentkezett az illető, azt is elmondta, hogy az embereknek gyakran időre van szüksége, mielőtt jelentkeznek.

 

“Nem spekulálunk, hogy miért nem jelentkezett még. A nyertesnek tudnia kell, hogy hogyan kezelje megfelelően a pénzt, úgyhogy nem ritka, hogy időbe telik, míg jelentkezik érte.” – mondta.

 

Ezúttal pedig hatalmas összegről van szó. A nyertes választhat, hogy egyszerre, egy összegben veszi-e fel a nyereményt, ebben az esetben 878 millió dollárt kap kézhez, vagy a teljes 1,5 milliárd dolláros nyereményt kéri, 29 éves életjáradékként.

 

„Azt javasoljuk a nyertesnek, bárki is legyen az, hogy írja alá a szelvénye hátulját, tegye biztonságos helyre, és beszéljen valakivel, akiben megbízik, mielőtt felveszi a pénzt.” – mondja Armstrong.

 

Nagyon valószínű, hogy a személy, aki megnyerte, jelentkezni fog – mondja. Ha mégsem, akkor a pénzt jótékony célra fogják fordítani.

 

„A pénz azokhoz az államokhoz kerül, melyek értékesítenek Mega Millions szelvényt. Mindegyik állam annyit kap vissza a pénzből, amennyivel hozzájárult a nyereményalaphoz. Dél-Karolinában a fel nem vett nyeremények egy oktatást segítő alapba kerülnek.”

 

Brett Jacobson lottószakértő szerint évente több milliárd dollárnyi nyereményt nem vesznek fel, de a nagy nyertesek majdnem mindig jelentkeznek.