Még márciusban elfogadhatják a többször elnapolt kaszinótörvényt a Japánok

2015-03-25
A remélt adóbevételek érve győzedelmeskedhet szerencsejáték függőkért aggódók ellenében.

 

Shinzo Abe miniszterelnök korábban kiállt a kaszinók létrehozása mellett, melyek benne foglaltattak a gazdasági növekedési tervében, de a kezdeményezés elbukott a jogászok és koalíciós tagok érvelése miatt, miszerint a terv megvalósítása a szigetországban amúgy is nagyszámú szerencsejáték függők táborát növelné.

A kaszinók legalizálásának többszöri elnapolása után a Szabaddemokrata párti Takeshi Iwaya, a kaszinót támogatók csoportjának tagja most mégis úgy nyilatkozott, hogy jövő keddig beterjesztik a törvényjavaslatot, hogy az még az idei pénzügyi évben elfogadásra kerülhessen.  Ez azért fontos, hogy azok a helyi önkormányzatok, akik kaszinók befogadásán gondolkodnak, tovább tudják folytatni a létesítmény létrehozásával kapcsolatos munkát.

Szerencsére nem kell nagyítóval keresni a befektetőket a kaszinóalapításhoz. Nagy cégek, mint például a Las Vegas Sands Corp és az MGM Resorts International már évek óta arra vár, hogy Japán megnyissa előttük kaszinópiacát, és részesülhessenek a szakértők által 40 milliárd dolláros piacból.

Címkék: piaci információ,