Mayweather 30-40 millió dollárt keres szombat este

2014-05-02
Negyvenhatodik mérkőzésén 46. győzelmére készül az amerikai Floyd Mayweather Jr., a profi ökölvívás súlycsoportoktól független rangsorában a jelenlegi legjobbnak tartott bokszoló, aki váltósúlyú világbajnoki címmeccsen szombat este csap össze az argentin Marcos Maidanával.

 

A veretlen Mayweather és a 38 profi fellépésén három vereség mellett 35 győzelmet, benne 31 KO-diadalt aratott Maidana a Boksz Világtanács (WBC) vb-övéért és a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki címéért küzd meg.

 

Hírek szerint az amerikai sztársportoló 30-40 millió dollárt keres a 12 menetesre tervezett találkozóval, mely a harmadik meccse lesz a Showtime televíziós csatornával kötött szerződése óta.

 

A megállapodásban hat meccset vállalt a beszédes Money (Pénz) becenévre hallgató Mayweather, ezért összesen 200 millió dollárt kap.

„Mindenki azt mondja, hogy gyerekjáték lesz számomra, de én egyáltalán nem így gondolom - nyilatkozott óvatosan a fogadóirodáknál is abszolút esélyesnek tekintett 37 éves Mayweather, aki eddigi 45 győzelméből 26-ot szerzett kiütéssel. - Nagy csata lesz, amelyet persze meg akarok nyerni, ezért is edzettem kőkeményen, naponta eljuttatva magam teljesítőképességem határáig.”

 

A 30 esztendős Maidana, aki rendkívül nagy ütőerejű bokszoló hírében áll, meglepetésre készül, ő akar lenni az első, aki képes legyőzni a veretlen bajnokot.

 

„A legkeményebb ellenfél leszek a szorítóban mindazok közül, akikkel eddig harcolt. Tudom, hogy az emberek eleve vesztesnek tekintenek, de én győzni megyek a kötelek közé, nem félek semmitől és senkitől” - tette hozzá.

 

Az esztendő egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccsének a Las Vegas-i MGM Grand kaszinó ad otthont, s alaposan a zsebébe kellett nyúlnia annak, aki a helyszínen akarja megtekinteni a ringcsatát. A jobb helyekre 1000-1500 dollárért lehetett belépőt kapni, a szorító közeli székekért 2000 dollárt kértek, de még a legolcsóbb jegy is 350 dollárba (78 700 forint) került.

 

Forrás: MTI

Címkék: boksz,