Másfél órára voltak csak lottómilliárdosok

2012-03-23
Háromszáz lottózó és egyéb szerencsejátékos csaphatta össze boldogan a kezét Dániában, amikor megkapták az értesítést, hogy milliárdokat nyertek - aztán később megtudták, technikai tévedés történt.

 

Háromszáz dán lottózó hitte magát milliárdosnak a héten, miután elektronikus levelet kapott a Danske Spil szerencsejáték vállalattól, amelyben a győzelmükhöz gratuláltak – közölte csütörtökön a vállalat kommunikációs igazgatója, Thomas Roersig.

 

"Háromszáz lottó, Keno és más játékosunk kapott üzenetet, amelyben az állt, hogy milliárdos összeget nyertek. Márpedig nem annyit nyertek. (…) Természetesen nagyon sajnáljuk a történteket. Közöltük velük a valódi összeget, amelyet megnyertek" – hangoztatta Roersig.

 

Flamming Dahl másfél órán át volt "milliárdos" kedden, miután elolvasta a levelet, amelyben az állt, hogy 28 milliárdot nyert – jelentette a Nordjyske.dk helyi hírportál. "Egészen belelkesedtem, és arra gondoltam, mit fogok csinálni a pénzzel. Családi utazást terveztem, új házat, új kocsit akartam venni" - mondta el a hírportálnak az ország északi részében lakó lottózó.

 

"Egyesek csalódottak voltak, mások dühösek, amit meg tudok érteni, de a legtöbbjük jól fogadta a tévedést" – így Roersig. A híradások arról nem szólnak, hogyan kerültek a nyertesekhez a téves értesítések.

 

Forrás: MTI