Martin:Fő az óvatosság a BL-visszavágón

2013-04-10
Fő az óvatosság Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője szerint a román Oltchim Valcea elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján.

 

A csütörtöki, veszprémi meccs - idegenben 24-22-re nyert a Győr - előtt a spanyol szakember nem engedi, hogy a kétgólos előny tudatában a játékosai elkényelmesedjenek.

 

"Volt már rá példa, hogy az első meccsen otthon vereséget szenvedett csapat végül továbbjutott. A Valcea remek erőkből áll, és maximális erővel küzd majd ellenünk, és csak akkor van esélyünk, ha mi is így teszünk" - hangsúlyozta több alkalommal is Martin.

 

Az ETO az idegenbeli győzelemmel közel került ahhoz, hogy története során nyolcadik alkalommal döntős legyen európai kupában, ám az eddigi hét finálé (BL: 2009, 2012 - EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005, KEK: 2006) közül egyet sem tudott megnyerni.

 

A két csapat egymás elleni párharcát beárnyékolja az egyik román sportlap fényképsorozata, amelyben híres román sportolók Görbicz mezét tapossák, tépik. A megnyilvánulást sokan elítélték, a lap főszerkesztője hétfőn bocsánatot kért. A győri szurkolók ígérik, nem foglalkoznak az üggyel, és ők sportszerűen buzdítják majd kedvenceiket. A román együttest várhatón száz szurkoló kíséri el.

 

A másik ágon a Krim Ljubljana 24-22-re nyert a norvég Larvik otthonában, pedig a szlovénoktól több alapjátékos sérülés miatt hiányzott.

 

A női BL-elődöntők visszavágói:

Győr-Valcea, csütörtök 19.00, Veszprém 

Ljubljana-Larvik, április 13., szombat, 20.30

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,