Marseille - Atletico Madrid: Griezmann EL-győzelemmel búcsúzna

2018-05-16
Az Atletico Madrid az elmúlt években a BL-döntőit elveszíti, az EL-döntőit megnyeri. Az Európa Liga 2010-es fináléjában a Fulhamet, a 2012-es döntőben a Bilbaót verte.

Olympique Marseille - Atletico Madrid

Online sportfogadás tipp: Atletico győzelem (DNB-vel)

Unibet odds: 1.40

Kezdés: szerda, 20:45

 

Az Atletico Madrid a jelen csapata. Az elmúlt években Simeone irányítása alatt ismét olyan fényében csillog a 'tico, amilyenben a szurkolói látni szeretnék. EL-győzelmek, spanyol bajnoki cím is behúzva, egyedül a BL-győzelem hiányzik, de a döntőkben a városi rivális Real kétszer is kibabrált a Matracosokkal. Ettől függetlenül nem lehet megkerülni ezt a csapatot.

Simeone nagyon komoly együttest épített, amely évről-évről képes megújulni. Az igazolásokkal is rendre jól jár a 'tico. Talán egyedül Vitolo az, aki eddig kevesebbet nyújt, mint azt várnánk, de neki sem volt könnyű éve, hisz a Sevillától az első fél évre a Las Palmas-hoz került kölcsönbe, mivel az Atletiben nem léphetett pályára frissen igazolt játékos. Aztán ki tudja, lehet Vitolo épp szerdán játszik nagyot, és akkor egy meccsen törlesztheti vételárának nagy részét. Egyébként is mindössze 40 milliót csengetett ki érte az Atleti, ez nagyjából aprópénz egy spanyol válogatott játékosért. Egyébként, ha már igazolások, nagyjából mindenhol tényként kezelik, hogy jövőre Griezmann már a Barca játékosa lesz. Ha ez igaz, akkor Arda Turán útjára lép a francia, de nagyon reméljük, hogy a francia srác megtalálja majd a helyét a Barcában, mert szegény Arda nagyon leépítette magát a katalánoknál.

 

Több kulcsjátékos hiányozhat Rudi Garcia kezdőjéből

A Marseille-t inkább a jövő csapatának tekintik, pedig itt is találunk rutinos játékosokat, akiknek nem mindegyike 'öreg', de jópár nagy meccs van a háta mögött. Rami, Payet, Mitroglu vagy Luiz Gustavo nem most kezdte, viszont extrém esetben még az is előfordulhat, hogy közülük három játékos kihagyja a finálét. Mitroglu és Rolando az a két spíler, aki vélhetően nem játszik este, de Rami és Payet játéka is kérdéses. Vélhetően egyébként kezdenek, de az számíthat, hogy egy fárasztó idény végén egy fináléban valaki nem 100%-os, ráadásul, ha van csapat, amely fizikális focit játszik, az pont az Atletico.

A tippünk, hogy az Atletico nyer (DNB-vel), elég erős. Az odds is az (1.40), nem számítottunk rá, hogy ez 1.40-et megér az unibetnek. A Marseille-nek eleve nehéz dolga lesz már a középpályát átjátszani, és ha Mitroglu nem játszik, akkor Germain-re felívelni a labdákat fölösleges, mert ő Godinék mellett test a test elleni párbajokban esélytelen. Kiugratni lehetne, ehhez viszont kell egy minden szinten fitt Payet. Ocampos és Thauvin is okozhat gondot széleken, de azért az Atletico védelmét, és már a középpályáját sem egyszerű átjátszani.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy milyen lyukas a Marseille védelme, mert Rolando játéka mellett Rami játéka is kérdéses. Ha a francia válogatott sem játszik, akkor nincs, ami megmentheti Costáéktól a francia együttest. Gondoljunk csak bele, nagyon nem mindegy, hogy például szabadrúgások és szögletek után Rami és Rolando játszik, vagy mondjuk Luiz Gustavo. Például ott van egy Godin, aki nem egy fontos gólt fejelt már élete során, például az ő gólja kellett anno a Barca ellen a bajnoki címhez.

Sokkal rutinosabb együttes az Atleti, nincs sérült kulcsjátékos, ezek a srácok évek óta együtt játszanak. Olyan kohézió ez, amit a Marseille nem tud meccselni vagy ellensúlyozni. Az egyetlen érv az Atleti sikere ellen, hogy Simeone nem ülhet le a padra az UEFA eltiltása miatt, így szerda este a segítője, Burgos meccsel majd.

Várható kezdőcsapatok:

Marseille: Pelé-Sarr-Rami-Gustavo-Amavi-Lopez-Sanson-Thauvin-Payet-Ocampos-Germain
Atletico: Oblak-Juanfran-Savic-Godin-Felipe Luis-Correa-Gabi-Saul-Koke-Costa-Griezmann

Címkék: sportfogadás, tipp,