Marokkó - Namíbia: A halálcsoportban nem lehet hibázni

2019-06-23
Namíbia kétszer vett rész az ANK-n eddig, ez a harmadik főtáblás szereplése. A továbbjutása viszont kisebb csoda lenne, hisz Elefántcsontpart, Dél-Afrika, valamint a nyitómeccsen Marokkó lesz az ellenfele

Marokkó - Namíbia

Africa Cup of Nations - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Marokkó góljai 1,5 felett

Unibet odds: 1,58

Kezdés:  2019.06.23. 15:30

 

A 2019-es Africa Cup of Nations D csoportja elég sűrűre sikeredett a sorsolásnál. Namíbia igazi underdog, a bukik nem sok esélyt adnak rá, hogy továbbjut. Nem csoda, hisz Elefántcsontpart, Dél-Afrika és Marokkó is sokkal erősebbnek tűnik, Namíbiától már a pontszerzés is bravúr lenne.

Ez viszont az ANK, itt előfordulnak furcsaságok, meglepetések. Például szombaton is volt kettő, ami nem kevés, ha azt nézzük, hogy három meccset játszottak, és 1-0-ás hátrányban a hosszabbítás perceiben Burundinak is labdája az egálhoz.

Marokkó számára Namíbiával kezdődik a torna. A két csapat keretét felesleges összehasonlítani, az észak-afrikaiak 23-as keretéből szinte mindenkit ismerünk, Namíbia squadjából senkit. Mindössze ketten játszanak Európában, egy fiatal védő, aki a Blackburn igazolása, és egy Jena játékos. Ennyi.

Marokkó keretében olyan játékosok vannak, mint Fajr, Ziyech, Mazraoui, El Ahmadi, Benatia, Amrabat, Boussuofa, Belhanda, Boufal, de tényleg mindenkit lehetne említeni. Keret alapján Marokkó talán a legerősebb a tornán, és bár nincs világsztár, nincs egy Mané vagy Salah kaliber, ez nem számít, hisz a foci csapatjáték.

Ami biztos, Namíbia játszhat úgy, mint tette Madagaszkár szombaton, (2-2 Guinea ellen), hogy vállalja az őszinte focit, és lesz ami lesz. Veszíteni valója nincs. Vagy beáll bekkelni, és akkor úgy jár, mint Burundi Nigéria ellen (1-0-ás zakó).

Mivel Marokkó tele van kreatív, támadó felfogású játékossal, így a mi tippünk, hogy minimum két gólt összehoz. Mivel a 6 csoportból a 4 legjobb harmadik is továbblép, így egy góldús győzelem mellett akár két szűk vereséggel is tovább lehet jutni. Marokkó épp ezért vélhetően nem fog megelégedni azzal, ha vezetést szerez. Legutóbb a 2008-as tornán is egy kvartettben voltak, akkor Marokkó már az 5. percben a 2. gólját lőtte, a vége 5-1-es Marokkó-siker lett. Nekünk Ziyechéktől most két dugó is elég.

Címkék: sportfogadás, tipp,