Marokkó - Elefántcsontpart: Nyugalom és unalom

2019-06-28
Marokkó és Elefántcsontpart válogatottja is hozta az első csoportmeccsét a 2019-es AFCON-on. Nem lenne meglepő, ha a 2. fordulóban egy mindkét csapatnak elégséges döntetlent hoznának össze.

Marokkó - Elefántcsontpart

AFCON - 2019, D-csoport 2. kör

 

Online sportfogadás tipp: Döntetlen

Unibet odds: 2.90

Kezdés:  2019.06.28. 19.00

 

A 2019-es Africa Cup of Nations nevű torna a 2. csoportkörnél tart. Az elsőben Marokkó a torna egyik leggyengébb csapatának titulált Namíbiával játszott, de semmi köszönet nem volt benne. A meccs első 85 percében kis túlzással semmi sem történt. Marokkó nem volt képes érvényesíteni a fölényét, de igazából nem is nagyon akarta. Gurigáztak, lövöldöztek, de a kaput sem nagyon sikerült eltalálni. Komoly akciót kidolgozni nem tudott az Észak-afrikai együttes, aztán a hajrában Namíbia cserejátékosa, Keimuine egy beadásba olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy öngólt vétett.

Elefántcsontpart egy nívósabb ellenfél, Dél-Afrika ellen játszott, és meg is nyerte a találkozót 1-0-ra. Tipikus AFCON-os eredmény, itt nem nagyonb viszik túlzásba a góllövést a csapatok. Az elefántok egy lőtt gólja is elég volt a sikerhez. Mindkét együttes, azaz Elefántcsontpart és Marokkó is 1-0-ra nyert, ezzel pedig három pontot szerzett. Pénteken a döntetlen sem igazán fájna egyik félnek sem. Egy remivel 4-4 ponttal állnának az első és a második, továbbjutást érő helyen.

Elefántcsontpart számára bőven elég az iksz, hisz a 3. körben Namíbia ellen játszik, ott meg nehezen elképzelhető Kodijáék veresége. Marokkó meg igazából már Namíbiával sem tudott mit kezdeni, ebből kiindulva Elefántcsontpart ellen talán előre alá is írná a döntetlent. Az első körben sem nagyon aggódtak, amikor a hajrára fordulva még 0-0-ra állt a Namíbia elleni találkozó. Azt lehetett érezni a marokkói srácokon, hogy ha kiesnek, az sem tragédia, ha meg netán továbbjutnak, hát akkor játszanak még egy-két meccset. Nem tűnt úgy, hogy El Ahmarék tornát akarnak nyerni.

A csoport papíron két legerősebb tagja valószínűleg nem bántja majd egymást. Az elefántoknak egy döntetlen tökéletes, Marokkó meg már Namíbia ellen sem tett semmit a győzelemért, most egy erősebb csapat ellen számára sem rossz az a döntetlen. Így Marokkó is 4 ponttal rendelkezne, ha a top2-be nem is fér majd be, vélhetően csoportharmadikként úgyis továbblép.

Címkék: sportfogadás, tipp,