Marokkó - Benin: Kezdődik az egyenes kieséses fázis!

2019-07-05
Marokkó a csoportmeccsek során csupa 1-0-ás sikert aratott, míg Benin mindhárom találkozóját döntetlennel hozta le. A nyolcaddöntőben vajon melyik széria folytatódik? Vagy nyer Benin?

Marokkó - Benin

AFCON - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 3,5 felett

Unibet odds: 1,83

Kezdés:  2019.07.05. 18:00

 

Kezdődnek a nyolcaddöntők az AFCON-on, az elsőn Marokkó és Benin csap össze. A két csapat csoportmeccsei alapján sok gólra nem nagyon számíthatunk, hisz bár Benin benyitott egy 2-2-vel, azért a két együttes többi találkozóin nem potyogtak a gólok.

Benin az első meccsén ellőtte az összes puskaport, hisz a másik két meccse 0-0-lal ért véget. Guinea-Bissau és Kamerun elleni meccsén sem született gól, így három remivel, 0-ás gólkülönbséggel ment tovább Benin válogatottja.

Marokkó is kiszámítható volt eddig, ami a háromesélyt illeti. Amíg Benin három döntetlent játszott, addig Marokkó háromszor nyerni tudott. Viszont amíg Beninnél becsúszott egy 2-2 is a két 0-0 mellé, Fajrék három darab 1-0-ás sikert ér a csoportmeccsek során. Sőt a Namíbia és Dél-Afrika elleni találkozókon is csak a hajrában született meg a győztes gól, tehát ott mindkét összecsapáson nagyon közel voltak a döntetlenhez.

Jó kérdés, hogy melyik széria folytatódik. Iksz lesz? Marokkó megint 1-0-ra nyer? Esetleg jön az ordas meglepetés, és Benin tud győzni? A szorzók alapján talán a döntetlen az, amire megéri pénzt tenni, mi viszont inkább a büntetőlapokra fogadunk.

Helder Martins de Carvalho játékvezető egyszer fújt a tornán, akkor 4 lapot osztott ki. Marokkó meccsein összesen 5 sárga volt, viszont Benin sokszor nem feltétlenül szabályos eszközökkel vívta ki a remiket. Ghána elleni meccsén 6 büntetőlap volt, közte egy piros is. Guinea-Bissauval egy 3-sárgás találkozót produkált, Kamerun ellen viszont megint egy sok-lapos mérkőzés jött össze, hat sárga kártya került felmutatásra.

Benin minden bizonnyal nem változtat jól bevált szokásán, és megpróbál egy 0-0-t kiharcolni. Támadásokat építeni nem igazán fog, azt az egy-két pontrúgást, vagy kontrát megpróbálja majd gólra váltani. Marokkó biztosan többet próbálkozik majd, de könnyen lehet, hogy a mezőnyfölénye meddő lesz. Ha sokáig nem jön a gól, akár feszültté is válhatnak Hakimiék. Egyébként pedig Benatiáéknak lehet, hogy kevés dolguk lesz, de azért ha Potéék lendületből meg tudnak iramodni, ott bizony el kell követni azokat a taktikai foultokat a felező környékén. A marokkó védők is tudják, hogy jobb egy sárga, mint egy veszélyes helyről leadott lövés. Itt azért nem lesz 5-6 gól, könnyen lehet, hogy egy találat dönt a továbbjutásról.

Címkék: sportfogadás, tipp,