Máris kiesett a Videoton

2013-07-12
Az utolsó percekben emberhátrányban játszó Mladost Podgorica jutott be a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének 2. fordulójába.

 

A Videoton FC egygólos vereséget szenvedett az utolsó 10 percben emberhátrányban futballozó Mladost Podgorica vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulós párharcának visszavágóján, ezzel a montenegrói gárda jutott tovább 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

 

A csütörtöki mérkőzésen Jose Gomes tanítványai elsősorban arra törekedtek, hogy megőrizzék a döntetlent, a hazai 2-1-es siker után ugyanis ez elég lett volna a továbbjutáshoz.

 

Az első félidőben kevés helyzetet tudtak kialakítani a csapatok, s bár a montenegróiak többször veszélyeztettek, sőt, egy alkalommal a kapufát is eltalálták, a szünetig nem esett gól.

 

Fordulás után aktívabbnak tűnt a Videoton, s a játékrész első negyedórájában kétszer is nagyon közel jutott a gólszerzéshez. A folytatásban ugyanakkor ismét erőre kapott a Podgorica, amely a 82. percben emberhátrányba került.

 

A székesfehérvári együttes próbálta őrizni a döntetlent, ám az utolsó percben Szolnoki Roland a 16-oson belül kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőt pedig a csereként beállt Knezevic magabiztosan értékesítette.

 

Az előző kiírásban a csoportkörben szerepelt Videoton sorsa ezzel megpecsételődött, Jose Gomes tanítványainak ugyanis már nem maradt idejük az egyenlítésre.

 

 EL-selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Mladost Podgorica (montenegrói)-Videoton FC 1-0 (0-0)

Podgorica, 1000 néző, v: Nzolo (belga)

gólszerző: Knezevic (92., 11-esből)

kiállítva: Markovic (82.)

sárga lap: Markovic (75., 82.), illetve Szolnoki (45.), Gomes (56.), Caneira (82.)

Podgorica:

Vujadinovic - Tomic (Pavicevic, 88.), Sofranac, Mitrovic, Zivkovic - Taku, Sankovic - Savicevic, Kaljevic (Knezevic, 70.), Seratlic - Markovic

Videoton:

Tujvel - Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira - Tóth B., Gomes - Oliveira (Paraiba, 56.), Kovács I., Gyurcsó (Kleinheisler, 80.) - Nikolics

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,