Márciusban indulhat az Eurovegas-per

2013-01-10
A vita tárgya egy 48 millió eurós üzletrész-átruházás.

  

Március elején indul Győrben az Eurovegas-per, hacsak addig a felek meg nem egyeznek a 48 millió eurós üzletrész-átruházási vitában - írta szerdai számában a Kisalföld.

 

A lap emlékeztet rá: a Győri Törvényszék tavaly októberben azt javasolta a tervezett kaszinóvárosban érdekelt feleknek, hogy kössenek perbeli egyezséget; erről hétfőn egyeztettek is a bíróságon az érintettek, megegyezés azonban nem született.

 

A cikk szerint a bíróság március 6-ára és 7-ére tűzte ki az ügy tárgyalását.

Ahogyan arról a Kisalföld.hu korábban beszámolt, az I.P. Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried felperesek, mint egykori üzletrészeladók, pert indítottak a Centrope Holdings Limited gazdasági társaság – korábban Eurovegas Hungary – ellen.

A per tárgya az esedékes vételár megfizetése: ez az összeg 48 millió euró, amely még a 2006 októberében megkötött és a felek által 2007 májusában módosított, magyarországi üzletrész adásvételi szerződésekben szerepel.

 

Alfred Supersberger szerint a korábbi részvényes követelése még nem esedékes. 

 

"Amennyiben ez esedékessé válik, azt természetesen az előírások szerint teljesítjük" – nyilatkozta tavaly tavasszal a bezenyei megaberuházás projektvezetője. 

 

Az alperes Eurovegas Hungary az elmúlt időszakban nevet változtatott, s lett mostanra Centrope Holdings Limited, kétszer helyezte át székhelyét 2010 decembere óta más-más állam területére. 

 

Forrás: MTI / Kisalföld

 

Címkék: kaszinó, magyar jog,