Maradhat a stadionban az Egri FC, de a játékosok nem edzenek

2013-04-30
Az egri focisták addig nem edzenek, amíg nem kapnak garanciát a járandóságok kifizetésére.

 

Noha múlt héten még úgy tűnt, hétfő délig el kell hagyniuk a stadiont a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Egri FC munkatársainak, végül a csapat játékosait és szakmai stábját nem bünteti az önkormányzat azzal, hogy megtiltja az edzéslehetőséget. Ugyanakkor a játékosok nem tréningeznek, amíg nem tisztázódik a helyzet.

 

„Továbbra is biztosítottak a feltétételek ahhoz, hogy a keret tagjai a stadionban készüljenek és használják az öltözőt - mondta Kovács Géza, a létesítményt üzemeltető Egri Városi Sportiskola igazgatója. - Még véletlenül sem áll szándékunkban ellehetetleníteni a csapatot, azzal együtt sem, hogy majdnem egy éve hiányzik a klub részéről annak az együttműködési megállapodásnak az aláírása, amely a létesítmények használatának feltételeit tartalmazza.”

 

A csőd közeli helyzetben lévő klub gondjai ezzel nem oldódtak meg, ugyanis tartozásai jelentősek, a játékosok hiába várják a fizetésüket, de a beszállítók is sorban állnak.

 

„A helyzet tarthatatlanná vált számunkra, és a csapat közösen úgy döntött: addig szüneteltetjük az edzéseket, amíg az együttest idáig juttató személyek nyíltan nem vallanak színt további terveikről, és amíg garanciát nem kapunk arra, hogy mikor juthatunk hozzá elmaradt járandóságainkhoz” - olvasható a futballisták keddi közleményében.

 

Mészáros Ferenc, az Egri FC vezetőedzője szerint az kedvező fordulat, hogy nem kell költözniük, de hozzátette, ettől még nem került pénz a labdarúgók számlájára.

 

A klubtulajdonosok a magyar szövetséghez (MLSZ) fordultak segítségért: a bajnokság befejezéséhez, a fennálló tartozások rendezésére kértek gyorssegélyt, az MTI információi szerint kedden délig még nem érkezett válasz.

 

Az MLSZ a villanyvilágítás hiánya miatt nem adta meg a licencet a hazai meccsekre, ezért az Eger a bajnokságban nem játszhatott saját otthonában, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten a Vasas stadionjában, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

 

Az egriek soron következő, szombati mérkőzésükön a Pécset fogadnák Vácon.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,