Már vasárnap visszavághat az FTC-nek a Videoton

2013-04-25
Négy nappal a Ligakupa szerdai döntőjében elszenvedett súlyos, 5-1-es veresége után a második helyen álló Videoton ezúttal a labdarúgó OTP Bank Ligában csap össze a negyedik Ferencvárossal.

 

 A 25. forduló legérdekesebbnek tűnő mérkőzését alapvetően meghatározhatja a hétközi kupadöntő, amely váratlanul egyoldalúra sikeredett, az FTC ugyanis nagyon simán hódította el a trófeát.

 A vasárnapi találkozó alapvetően befolyásolhatja a dobogóért, s ezáltal a nemzetközi kupaszerepelésért zajló harcot. Ebből a szempontból igazi hatpontos találkozót rendeznek a Puskás Ferenc Stadionban: az FTC sikere esetén utolérheti a Videotont, fordított esetben viszont hat pontra nőhet a különbség a csapatok között öt fordulóval a pontvadászat vége előtt.

 A második és a harmadik helyért a Videoton és az FTC mellett a jelenleg harmadik, ám vetélytársainál egy meccsel kevesebbett játszott MTK van versenyben. A fehérváriakat egypontos hátránnyal követő kék-fehérekre szintén nehéznek ígérkező meccs vár, mivel a Diósgyőrt fogadják szombaton.

 A tabellát a keddi, Kecskeméttől elszenvedett 5-2-es veresége ellenére is magabiztosan, tíz ponttal vezető Győr pénteken hazai pályán javíthat, méghozzá a tizedik helyen álló paksiak ellen.

 

OTP Bank Liga, 25. forduló:

 

április 26., péntek:

Kecskeméti TE Phoenix Mecano - Egri FC 17.00, vezeti: Radványi

Győri ETO FC-MVM Paks 19.00, v.: Iványi

 

    április 27., szombat: 

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 14.00, v.: Vad II

Lombard Pápa Termál FC-Újpest FC 16.00, v.: Oláh

Kaposvári Rákóczi-Szombathelyi Haladás 16.00, v.: Németh

DVSC-TEVA - FGSZ Siófok 18.30, v.: Bognár

 

    április 28., vasárnap:

Ferencváros-Videoton FC 16.30, v.: Kassai

PMFC-Matias - Budapest Honvéd 18.30, v.: Solymosi

 

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,