Már tucatnyi helyen nyílt bukmékeriroda

2013-09-16
Győrtől Szentesig kávézókban és pizzériákban próbálják fogadásra bírni az embereket. A szerződött partnerek 6% jutalékot kapnak.

 

 

Letette az országos hálózat alapköveit a Magyar Lóversenyfogadást-szervező (MLFSZ) Kft., ugyanis Győrtől Szentesig tucatnyi új fogadóhely nyílt- tudta meg a vg.hu. A bukmékerirodák többsége természetesen Budapesten van, de most már a pomázi és a balatonboglári fogadóknak sem kell messze menniük, ha játszani akarnak. Győrben egy kávézó, Balatonbogláron egy pizzéria, Pomázon és Szentesen lottózók, Budapesten pedig többek között a Champs sport pub döntött úgy, hogy csatlakozik a hálózathoz. „Két hete működik nálunk a terminál, abban bízunk, hogy fokozatosan növekedni fog az érdeklődés. Egy külön sarkot hoztunk létre a sörözőben, ahol televízión élőben lehet követni a futamokat” – mondta lapunknak a Champs egyik dolgozója.

 

A rendszerváltás óta a sportág folyamatosan veszített a népszerűségéből, aminek következtében csökkent a fogadási forgalom, így a versenyek minőségének még a szinten tartása is csak folyamatos állami támogatással volt megoldható. Ezért az MLFSZ még 2011 decemberében írt ki közbeszerzést országos lóverseny-fogadási rendszer szállítására, amin a francia PMC, a Carrus csoport cége nyert tavaly nyáron. A tervek szerint 440 terminált helyeznének el az országban, amelyből 40 a pályán, azaz a Kincsem Parkban lenne. A rendszer 650 millió forintba került. A fogadásszervező cégnek tavaly 688 millió forintos nettó árbevétel mellett 229 millió forintos veszteséget mutat az üzemi eredménye. A szerződött partnerek 6 százalékos jutalékot kapnak.

 

A több mint 20 éve vásárolt ausztrál TAB rendszer cseréje több mint időszerű volt. Az új rendszernek köszönhetően a korábbinál nagyobb a játékok palettája. Az ÖTÖS fogadásnál például egy adott versenyben öt lovat kell megjátszani, helyezési sorrendjüket is meghatározva. Akkor nyerünk, ha az öt kiválasztott ló közül, legalább három a verseny első három helyén ér célba. Az osztalékszámítás pedig teljesen automatikus és gyorsabb, így a versenyszervezés is felgyorsulhat, aminek az ügetőn lehet jelentősége. Szintén újdonság, hogy a kombinációs játékoknál a 200 forintos alaptétért több variációt is játszhatnak a fogadók. A rendszer szoftver háttere folyamatosan fejleszthető, az internetes fogadást is tudja majd a jövőben kezelni. „A rendszer gyakorlatilag az összes jelenleg elérhető játékformát biztosítani tudja a fogadásszervezőnek. Lehetőséget ad a nagy nemzetközi játékalaphoz való csatlakozásra” – mondta korábban Haál Gábor, az MLFSZ Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalatnak a fejlesztésre abból az egymilliárd forintos tőkeemelésből van pénze, amelyet 2011 decemberben a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hajtott végre a társaságnál. Az MFB elvárása az, hogy a beruházás miatt 2015-re a hazai lóversenyeztetés és lóversenyfogadás önfenntartóvá váljon, s nem lesz szükség az állami forrásokra. „A fogadási forgalom pozitív irányú elmozdulást mutat a korábbi évek tendenciájához képest. Több mint 5 százalékkal meghaladja a 2011-es értéket, ami a versenynapszám, valamint a külföldi futamok totalizatőr bevétel növekedésének tudható be” – olvasható a Kincsem Nemzeti Kft. 2012-es beszámolójában.

 

Forrás. vg.hu

Címkék: fogadás, lóverseny,