Már most továbbmehet az Atlético

2013-11-05
Az Atlético Madrid bebiztosíthatja helyét a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, amennyiben papírformának megfelelően, hazai környezetben legyőzi az Austria Wien együttesét.

 

Az Atlético Madrid bebiztosíthatja helyét a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, amennyiben a csoportküzdelmek szerdai játéknapján, a papírformának megfelelően, hazai környezetben legyőzi az Austria Wien együttesét.

 

A százszázalékos madridi alakulat két hete rendkívül könnyedén, 3-0-ra nyert Bécsben, így magabiztosan várhatja a találkozót, s ha ismét diadalmaskodik, akkor klubrekordot állít fel, ugyanis a gárda története során eddig még sosem kezdte négy győzelemmel a legrangosabb európai kupasorozatot. Három egymást követő sikert az 1958/59-as idényben aratott az együttes. A mérkőzést Vad II István vezeti.

 

Szintén nagy lépést tehet a nyolcaddöntő felé a spanyol bajnok és a listavezető Barcelona, amely a Serie A-ban csak vergődő AC Milant látja vendégül. A párharc milánói felvonásán 1-1-es döntetlen született, ugyanakkor ezúttal meglepetés lenne, ha Massimiliano Allegri tanítványai akárcsak egyetlen pontot is elhoznának a Camp Nou Stadionból, ahonnan az előző szezon nyolcaddöntőjének visszavágóján 4-0-ás, azt az megelőző idény negyeddöntőjének második felvonásán pedig 3-1-es vereséggel tértek haza.

 

Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 nincs könnyű helyzetben, ugyanis a Chelsea vendégeként kell helyt állnia úgy, hogy José Mourinho együttese két hete rendkívül simán, 3-0-ra diadalmaskodott Gelsenkirchenben. Szintén a német csapat esélyeit csökkenti, hogy a BL-ben a Chelsea eddig hat alkalommal látott vendégül német csapatot, és ezeket a találkozókat mindannyiszor megnyerte, ráadásul csak a Bayern München - még a 2004/05-ös idény negyeddöntőjének első mérkőzésén tudott gólt szerezni (4-2) - a Stamford Bridge-en.

 

Az F csoportban az előző szezonban döntős Borussia Dortmund az Arsenalt fogadja, amennyiben Jürgen Klopp együttese ezúttal is legyőzi az Ágyúsokat, az komoly előnyt jelentene számára a továbbjutást illetően.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,