Már magyarul is vehetünk külföldi lottószelvényt

2014-07-01
Egyre jobban koncentrálnak kis hazánkra a lottóközvetítő oldalak. Legalábbis ez derül ki abból, hogy már a második cég döntött úgy, hogy beruházást nem kímélve magyarosítják portáljukat, hogy a szerény idegennyelv tudással megáldott 10 millió magyar is értsen theLotterül, ez ugyanis a közvetítő oldal neve.

 

De mi is az a lottóközvetítés? Az ingatlanközvetítés már egy ideje beleivódott a magyar szóhasználatba, bár ez sem volt mindig így, a házasságközvetítők pedig már lassan kifelé mennek a divatból.

A lottó esetében is olyan embereket próbálnak közelebb hozni egymáshoz, akik egyébként nehezen találkoznának. Hányszor álmodoztunk például a külföldi hírekben szereplő lottó főnyereményekről, melyek mellett még a mostani Ötöslottó jackpot is eltörpül! Nemhogy 1,7 milliárd, de 60 milliárd forint, vagy még annál is több a nagy külföldi lottók rekordjackpotja! Vágyakozva szoktuk nézni a híradásokat, fényképeket arról, hogy az amerikaiak is kilométeres sorokban állnak a lottószelvényért, azért a pici reményt adó papírfecniért, amit mi is szívesen szorongatnánk a sorsolásra várva, és még szívesebben a lottótársaság ’Nyereményigénylés’ feliratú ajtaja előtt.

 

Ezt az igényt próbálják kielégíteni a lottóközvetítő szolgáltatások, közülük a nívósabbak már több, mint egy évtiede a piacon vannak. Ha nincs olyan ismerősünk, családtagunk, akit szívesen megbíznánk azzal, hogy vegyen számunkra lottót a távoli országban, akkor fordulhatunk a lottóközvetítőhöz. A theLotter cégnek például számos országban van irodája, melynek munkatársai azzal foglalkoznak, hogy megvásárolják az ügyfelek által online megrendelt lottószelvényt, annak másolatát beszkennelik az általa létrehozott, jelszóval védett online fiókba, az eredetit beteszik egy páncélszekrénybe, és értesítik az ügyfelet, ha nyert. De a szolgáltatások sora még nem áll meg itt, a lustábbak elő is fizethetnek a lottókra, sőt olyan kérést is teljesítenek, hogy mindig az aktuálisan legnagyobb vagy legjobb esélyű lottóra vásárolnak lottószelvényt az előfizetés keretein belül. A szolgáltatásért természetesen némi pluszt kell fizetni a szelvény árán felül, de ez eltörpül egy tengerentúli utazás árához képest, ráadásul okos megoldásokkal számos kedvezményt is élvezhetnek a vásárlók.

 

A most elkészült magyar fordítás igényes, világos, nagymértékben megkönnyíti a használatot. Látszik, hogy a cég ad a megjelenésre, kivitelre.

 

Ha valakit még ez sem győzött meg az online lottóvásárlás előnyeiről, annak bizony legalább még egy évet várnia kell arra, hogy reményeink szerint Magyarország is beléphessen a kisebbik összeurópai lottójátékot, az Eurojackpot lottót szervező országok körébe.