Már magyarul is lehet külföldi lottót venni

2013-03-20
Most, hogy a Powerball nyereménye 260 milló dollár, az Euromillions-é pedig 100 millió euró, talán nem közömbös, hogy az egyik lottóközvetítő oldal már magyarul is kínálja szolgáltatásait.

 

Igaz, kicsit jobbat vártunk, hiszen hónapokig dolgoztak a magyarosításon. Úgy látszik, nem sikerült született magyar fordítót találniuk, mert ehhez hasonló mondatok találhatók az oldalon:

  • Az UK Nemzeti Lottójáték egyike a mai napig is futó hat Britt Lottószervezet játéknak, ami a Camelot.
  • Bemutatkozik az El Gordo Ünnepi Tombolák
  • Amellett, hogy ez még izgalmas is a hetente megrendezésre kerülő El Gordo lottósorsolás minden Vasárnap délután van és a Loterías y Apuestas del Estado kétszer egy évben felajánl izgalmakat a játékosainak.

 

Aki regisztrálni szeretne az oldalon, annak is sokáig kell keresgélnie, ugyanis nem létezik "regisztráció" gomb, helyette a "Nyilvántartás (ingyen)" gomb alatt adhatjuk meg adatainkat, ami messze nem bizalomgerjesztő, de aki híreket keres az oldalon, az is csak "újságok" menüpontot talál a news szó helytelen fordítása miatt.

 

Véleményünk szerint egy magára valamit is adó cég nem áll ki a nagyközönség elé ilyen fordítással, hiszen az nagyobb kárral, mint haszonnal jár. Ennél még az is jobban mutatott, amikor angolul kellett az információkat kisillabizálni az oldalon. Üzentünk az oldal illetékeseinek, kíváncsiak leszünk, komolyan veszik-e a magyar közönséget. Már csak azért is, mert sokéves múlttal rendelkezik lottóközvetítés területén, és kivívott pozícióját remélhetőleg nem fogja egy rosszul megválasztott fordító miatt kockáztatni.