Már ki is fizették a közel 2 milliárdos ötöst!

2011-12-06
Jelentkezett az ötös lottó legújabb milliárdosa, aki a november 19-i húzáson ért el telitalálatot, s a nyereménykifizetési eljárás már be is fejeződött – tájékoztatta honlapunkat a Szerencsejáték Zrt.

A társaság  a www.fortunaweb.hu érdeklődésére küldött válaszában emlékeztet arra, hogy az ötös lottó november 19-i sorsolásán egyetlen telitalálatos szelvény volt, amely pontosan  1 milliárd 935 millió 227 ezer 645 forintot ért.
 
„A nyertes jelentkezett, a kifizetési eljárás pedig már be is fejeződött. A nyertes szelvényt Budapesten küldték játékba” – olvasható a Szerencsejáték Zrt. válaszában, amelyben további részleteket nem árultak el a szelvény feladásával, illetve a nyereménnyel kapcsolatban.
 
„Mivel a kifizetés előtt és azt követően is kiemelt hangsúlyt fektetünk játékosunk anonimitásának megóvására, az ő biztonsága érdekében nem fedhetünk föl több részletet. További információt már csak maga a nyertes árulhat el, amennyiben a későbbiekben úgy dönt, vállalja a nyilvánosságot”  – közölte a lottótársaság.

Csak emlékeztetőül: a 46. játékhéten 18 heti halmozódás után született meg a telitalálatos. A nyertes számok a következők voltak: 4, 34, 48, 66 és 83.
Az 1957-ben indult ötös lottó történetében az eddigi legnagyobb nyereményt – 5 milliárd 92 millió forintot – 2003 novemberében érték el.