Pénteken már 50 milliárd forint az EuroMillions jackpotja!

2015-11-18
Tovább halmozódik az idei évi utolsó EuroMillions Szupersorsolás jackpotja! Pénteken már 162 millió euró, azaz 50 milliárd forint vár gazdára!

 

EuroMillions lottó szabályzata értelmében a szelvényeladásokból befolyó pénz egy része folyamatosan egy elkülönített nyereményalapba vándorol, és ebből a szervezők bizonyos időpontokban (évente 2-3 alkalommal) 100 millió euróra egészítik ki az EuroMillions éppen aktuális jackpotját. Ez a SuperDraw azaz SzuperSorsolás, melynek időpontját mindig csak 1-2 héttel a sorsolás előtt jelentik be. SzuperSorsolást először a játék fennállásának 3. évében tartottak, azóta 18 ilyen alkalom volt. Idén márciusban és júniusban tartottak 100 milliós sorsolást, az utolsó pedig november 6-ra lett meghirdetve. A november 6-i sorsoláson, illetve azt követően sem találta el senki mind az 5+2 számot, így a SzuperJackpot értéke november 20-án már 162 millió euró, azaz több mint 50milliárd forint lesz!

 

Az EuroMillions SuperDraw nem egy külön sorsolás, hanem a normál EuroMillions játék keretében növelik meg egy csapásra a jackpot értékét. A Szupersorsoláson ugyanúgy lehet részt venni, mint bármelyik más EuroMillions sorsoláson, a szelvény is ugyanannyiba kerül.

 

Ha a Szupersorsoláson nincs telitalálat, nem vész el a hatalmas összeg, ugyanúgy halmozódik tovább, mint normál esetben. Az idei márciusi SuperDraw-n már első alkalommal elvitték az összeget, tavaly októberben viszont a jackpot a maximális értékig, 190 millió euróig halmozódott, melyet aztán egy portugál játékos nyert meg.

 

Az EuroMillions – a már magyar lottózókban is megvásárolható EuroJackpot nagytestvére – egy nagy, közös európai lottójáték, melyben a magyar lottóvállalat ugyan nem tag (így a sarki lottózókban nem lehet rá szelvényt vásárolni), de ha valaki például a szomszédos Ausztriában jár, máris kíséreltet tehet a szuper-jackpot megkaparintására. A mai világban persze nem is feltétlenül szükséges kimozdulni otthonról egy lottószelvény megvásárlásához, hiszen jópár online lottózó létezik már (például a TheLotter, a Szuperlottó vagy a LottoSend), ahol bárki megvásárolhatja szinte bármelyik ország bármelyik lottójátékának áhított szelvényét, a Szupersorsolás alkalmából ráadásul a legtöbb helyen különböző akciókkal várják a játékosokat. 

 

Az EuroMillions-t egyébként a francia, spanyol és angol lottótársaságok indították 2004. február 13-án, 2004 októberében csatlakoztak az osztrák, belga, ír, luxemburgi, portugál, svájci lottótársaságok is. A játék 5+2-es rendszerű, tehát 50 számból kell 5 főszámot kiválasztani, és 11 számból még két plusz számot is. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén üti a markunkat, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. A sorsolásokat kedd és péntek esténként magyar idő szerint este 21:30-kor tartják.