Már jelentkezett is a telitalálatos Euromillions szelvény angol tulajdonosa

2014-03-15
107,9 millió angol fontot, vagyis 40 milliárd forintot tehet zsebre a szelvény boldog tulajdonosa.

A BBC szerint az Euromillions lottó angol ágát szervező Camelot lottótársaság megerősítette a hírt, miszerint beérkezett egy nyereményigénylés a péntek esti húzás 107,9 millió angol fontos jackpotjára. Az azonosítási eljárás sikerességétől függően a hatalmas összeg akár már hétfőn a nyertes bankszámlájára kerülhet. Addig kell eldöntenie az újdonsült milliomosnak azt is, hogy vállalja-e a nevét nyilvánosan, vagy sem. Ez egyébként Angliában elég gyakran megtörténik, ahogyan vállalta a nevét a skót Colin és Christine Weir is, akik az Euromillions eddigi legmagyobb jackpotját, 161 millió fontot nyerte 2011 júliusában.

A második legmagyobb nyeremény 148 millió font Adrian és Gillian Bayford zsebébe vándorolt 2012 augusztusában. Ők mostanában sokat szerepelnek a bulvárlapok címoldalain, hiszen a hirtelen meggazdagodás házasságuk felbomlásához vezetett.

A dobogó harmadik fokán a 2010 októberében megnyert 113 millió font áll, ennek nyertese azonban nem vállalta kilétét a nagyközönség előtt.

A mostani 107,9 millió az angol Euromillions nyeremények nagyságrendi sorában a negyedik helyezést érte el. Akármilyen nagynak tűnik ez az összeg, a Sunday Times által a legvagyonosabb emberekről összeállított 2013-as listán csupán a 745. helyre lenne elegendő kicsit megelőzve George Michaelt és Robbie Williamst. Az ő vagyonukat fejenként 105 millió angol fontra becsülik.

Egyelőre nem tudni azonban, hogy a szelvényt egy ember, vagy esetleg egy lottózói csoport vásárolta. Utóbbi esetben ugyebár lényegesen kisebb lenne az egy főre eső nyeremény összege, ám kevesen éreznék át az efölött történő panaszkodást.

A Camelot lottóársaság szerint az angol játékosok a játék 10 évvel ezelőtti indulása óta összesen mintegy 4 milliárd angol font nyereményt zsebeltek be. Arról természetesen nincs adat, hogy ugyanennyi idő alatt mekkora összeget költöttek a játékosok lottószelvényre...