Már egy éve lottómilliárdos, mégis dolgozik!

2014-07-14
A 40 éves, ötgyermekes Carol Loran, aki tavaly májusban több, mint 5 millió eurót nyert a lottón, most is mindennap bemegy munkahelyére, egy Boylesports fogadási irodába dolgozni, és nem is tervezi, hogy ez másképp lesz a jövőben.

  

„Az emberek azt mondják, hogy nem hiszik el, hogy még mindig dolgozom. Bolondnak hisznek.” – mondja. De Carol szereti a munkáját. Az irodában takarítóként kezdte, majd feljebb lépett a pénztáros szintre. Ugyan nincs igazából szüksége a pénzre, mégis várja azt a heti 30 órát, amit az üzletben tölt, szeret elcsevegni a törzsvevőkkel, akik egyszerűen csak Lady Luck-nak hívják őt. Még aznap is bement dolgozni, amikor megtudta, hogy milliókat nyert a lottón.

 

 

Az általa megtippelt számokat 2013. május 13-án húzták ki az ír lottón. A főnyeremény ekkor 10,5 millió euró volt, ám azt Carol az akkori élettársával közösen nyerte. Azóta szétmentek, így hivatalosan a nő csak 5 milliót (kb. 1,5 milliárd forint) mondhat magáénak, de azt majdnem teljes egészében.

 

Azóta csak pár luxust engedett meg magának. Az egyik, hogy 5 fiával (Antony (25), Ian (23), Jamie (20), Christopher (17) and Ethan (9) ) együtt elment két hétre a Kanári-szigetekre, a másik, hogy vett magának egy vadonatúj autót. 

„Soha életemben nem volt még új autóm”- mondja Carol. Egy Volvo S-60-ast választott ki magának, szerinte ez egy igen mutatós, neki való járgány.

 

Ugyanakkor nem költözött el abból az öt hálószobás ikerház félből, amiben a nyeremény előtt is lakott, és változatlanul a megszokott, olcsóbb szupermarketekben vásárol.

Munka közben azonban megenged magának egy csöppnyi luxust; „Most már vásárolom az ebédemet, például egy salátatekercset a SPAR-ban.” – mondja.

Carol ragaszkodik ahhoz a véleményéhez, hogy nincs semmilyen nagy nyomás benne, hogy azonnal új házat, ruhatárat, vagy egzotikus nyaralást vásároljon magának. Tudja, hogy a pénz mindig ott lesz.

 

„Nem megyek a bankszámlám közelébe sem, tudom, hogy lesz még időm kiélvezni a pénzt.” – mondja. Pedig már csak a pénz kamatai is szép összeget termelhettek tavaly óta a számlán. „Igazából még mindig nem esett le teljesen, hogy nyertem. Soha nem engedtem meg magamnak, hogy álmodozzam. Most sem igazán jár ezen az eszem.”

A legfontosabb dolog szerinte az, hogy az emberek – különösen a fiai -  ugyanúgy viszonyulnak hozzá, mint azelőtt, hogy többszörös milliomos lett.

 

Címkék: lottó, lottónyertes,