Már drónokra is lehet fogadni

2016-10-14
A Pinnacle az első olyan fogadóiroda, ahol lehet fogadni a drón világbajnokságra, melyen egy 15 éves brit srác a favorit.

 

Manapság már talán senkinek sem kell bemutatni a drónokat – ezek az eredetileg katonai célra tervezett, kisebb-nagyobb, pilóta nélküli repülőgépek ma már a hobbisták számára is elérhető árúak, és kereskedelmi-mezőgazdasági célra is egyre több helyen alkalmazzák őket. 

 

A versenyeken is használt gépek a 100–110 kilométeres sebességet is elérhetik miközben az előre megadott pályán végighaladva kapukat kerülgetnek.  Egy futam általában háromkörös versenyből áll, egyszerre több gép tartózkodik a pályán, a leggyorsabb, vagy a hiba nélkül legmesszebb eljutó drón irányítója nyer. 

 

 

Drónbajnokságot már Magyarországon is rendeztek idén, mégpedig a Velencén, ahol a hatalmas tömeg a Red Bull Race-hez hasonlítható hangulatot élhetett át.  

A magyar bajnok Rausz Gábor lett, ő képviselheti hazánkat az október 17-22 között Hawaiin zajló világbajnokságon.

 

A Pinnacle fogadóiroda mindig is az élen járt az új fogadási események kiajánlásában – ez volt az első nagyobb iroda, amely eSportokra is kínált oddsszokat 2010-ben – így nem meglepő, hogy a levegő Forma 1-ére is náluk lehet először fogadni.

 

A drónversenyzés egyre népszerűbb, hiszen a drónok robbanásszerű terjednek – köszönhetően egyre alacsonyabb áruknak és egyre kisebb méretüknek. Az olyan gyártók, mint a DJI (Mavic Pro) és a GoPro (Karma) professzionális minőségű drónokat kínálnak nagyfelbontású videókamerával ezer dollár körüli áron, így hobbi célra is egyre többen vásárolják ezeket a robotrepülőket. 

 

“A drónversenyzés szinte a semmiből lett ‘a következő nagy durranás’ a technikai sportok világában. Gyors ritmusú, rendkívül izgalmas, és az új versenyzők is viszonylag könnyen be tudnak szállni. Ezen kívül az, hogy a drónok élő videó képet tudnak verseny közben is streamelni, nagyban megnöveli a futamok élvezhetőségét. Örömmel jelenthetjük, hogy a Pinnacle az első fogadóiroda, mely erre a hihetetlen nagy potenciállal bíró versenyre fogadási lehetőséget kínál.” – jelentette be a Pinnacle marketing vezetője, Harry Lang.

 

A Pinnacle oldalán már fent is vannak a világbajnokság oddsszai (az Entertainment kategóriában) az iroda oddsmesterei a mindössze 15 éves Luke Bannister-t látják a legesélyesebbnek, az ő győzelme jelenleg 1.714-es nyereményszorzóval fogadható. A brit srác 150 másik csapatot győzött le az idei dubai World Drone Prix-en, ahol győzelmével nem kevesebb, mint 250 ezer dollárt (70 millió forintot) tett zsebre.

 

 

 
 
Címkék: sportfogadás,