Már a negyeddöntő a tét az európai kézilabdakupákban

2014-03-21
Fontos hétvége előtt áll a Veszprém, a Szeged és a Csurgó a férfi kézilabda európai kupákban.

 

A veszprémiek a Bajnokok Ligájában vasárnap (19.00) kezdik a kieséses szakaszt a lengyel Wisla Plock otthonában. A magyar csapat nem titkoltan a négyes döntőbe jutást tűzte ki célul, csoportjában első lett, így csoportnegyedik ellenfelet kapott a nyolcaddöntőben.

 

 

Eklemovic Nikola lengyel együttese az öt hazai összecsapásából kettőt nyert meg - csak a mögötte zárókat tudta legyőzni -, és háromszor kikapott. A párharc egyértelmű esélyese az MKB-MVM Veszprém. A visszavágót jövő szombaton rendezik.

 

Az EHF Kupában, amelyben a 16-os főtáblán zajlanak a küzdelmek, a Szeged szinte már a negyeddöntőben érezheti magát. A Tisza-partiak eddig mind a négy összecsapásukat megnyerték, most viszont a legnehezebb csata vár rájuk a csoportban: vasárnap 17 órakor Nantes-ban lépnek pályára. A két gárda február 9-i, szegedi meccse 28-27-es hazai sikert hozott.

 

A Csurgó számára a versenyben maradás a tét az Ademar León ellen. A magyar csapat február 8-án 28-19-re kapott ki spanyol riválisa vendégeként, azóta viszont jól szerepel, így van még esélye a továbbjutásra. Ehhez azonban szombaton (kezdés 16.00) le kell győznie a Leónt, máskülönben nem saját kezében lesz a sorsa.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,