Már a Facebbok Messengerben is lehet fogadni

2017-06-08
Az ír Paddy Power fogadóiroda ügyfelei már régóta adhattak le fogadásokat sms-ben, de most még könnyebben tehetik meg tétjeiket a Facebook Messenger chatbotjának köszönhetően.

 

Az üzenetküldő appokat fejlesztő Onionsack – mely egyébként már régóta együttműködik az olyan nagy brit fogadóirodákkal, mint a Ladbrokes és a William Hill – áprilisban, egy San Jose-ban, Kaliforniában tartott Facebook-os fejlesztői konferencián mutatta be a Messenger-be épülő új szolgáltatását. 

 

A hivatalosan Onionsack SaaS-nak nevezett platformra szinte azonnal rámozdult a Paddy Power, így ő lett az első olyan valódi pénzes fogadóiroda, melynek szolgáltatása közvetlenül a Facbookból is elérhető.

 

“Tudjuk, hogy ügyfeleink imádják az üzenetküldő appokat, úgyhogy egy Facebook Messengerbe épülő chatbot egyértelmű lépés a részünkről.” – áll a Paddy Power sajtóközleményében. „A Paddy Power szinte minden ügyfele fent van a Facebookon, és most már fogadhatnak a Messengerből is.”

 

A chatbot egy robot-szoftver, mely közvetlenül és személyesesen kommunikál a bármilyen eseményre fogadni kívánó játékosokkal. Miután a felhasználó telepítette a Paddy botját a Messengerbe, a Facebookon keresztül is be tudnak jelentkezni a fogadóirodánál lévő játékosi fiókjukba, és ugyanúgy „csetelhetnek” a robottal, mint bármelyik más ismerősükkel. A Paddy botja lehetővé teszi, hogy megtekinthessék az oddsszokat, fogadásokat tegyenek meg, és élő eredményeket is mutat az adott eseményhez kapcsolódóan.

 

A Paddy Power-nek 2013-ban már volt egy kísérlete a Facebookon, mely azonban nem váltotta be a reményeket, és 2014-ben megszüntették.

 

A technológia azóta sokat fejlődött, és ma már máshogy állnak a felhasználók is a telefonjaikhoz, tabletjeikez és egyéb mobil eszközeikhez. A Facebook Messenger integrációval a Paddy ügyfeleinek már nem kell semmilyen dedikált appot letölteniük, és nem kell előkotorniuk az sms kódokat sem, egyszerűen csak elindítják a Messengert, ami már valószínűleg úgyis le van töltve a mobiljukra.

 
Címkék: sportfogadás,