Már Makaóban sem kell majd feltétlenül füstfelhőben rulettezni

2014-09-08
Október 6-tól elvileg minden makaói kaszinóban betiltják a dohányzást. A dohányosoknak viszont nem kell megijedni, 41 kaszinóból és játékteremből 39 nyújtott be kérelmet dohányzó termek kialakítására.

 

Eljutott Makaóig is az a nézet, hogy a nemdohányzók és a napi szinten ott dolgozó személyzet védelme érdekében korlátozni kell a kaszinókban a dohányzás lehetőségét. Azonban, mivel a füstölés valamilyen szinten összetartozik a szerencsejátékkal, sokan elképzelhetetlennek tartották a teljesen füstmentes kaszinó tereket. Mint tudjuk, Spanyolországban egész kaszinótervek dőltek össze amiatt, hogy a hatóság nem ment bele abba, hogy részlegesen feloldja a füstölés tilalmát a szerencsejáték barlangokban.

Október 6-tól a VIP termek kivételével tilos rágyújtani a makaói kaszinókban és játéktermekben, de hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon, az üzemeltetők kérelmeket nyújtottak be a hatósághoz, hogy dohányzó szobákat rendezhessenek be a kaszinón belül.  Amennyiben Makaó nem akar úgy járni, mint Madrid, kénytelen lesz megadni az engedélyeket a kaszinók dohányos részlegeire. Különösen most, hogy a város szerencsejáték bevételei több éves emelkedés után már hónapok óta folyamatosan csökkennek.

Címkék: kaszinó,