Már Írországban is szabályozott a piac

2015-08-19
Írországban törvénybe iktatták az új szerencsejáték jogszabályt, így innentől kezdve azok az online szerencsejáték szolgáltatók, akik liszensz nélkül működnek az országban, illegálisan teszik ezt.

 

Az 1931-es eredeti szerencsejáték jogszabály áprilisban elfogadott 2015-ös módosítása értelmében augusztus 1-től csak azok az online szerencsejáték szolgáltatók fogadhatnak ír játékosokat, akik rendelkeznek az ír hatóságok engedélyével.

 

A jogszabály életbe lépése egyben azt is jelenti, hogy – a brit fogyasztás helye szerinti adórendszerhez hasonlóan – az online fogadóirodáknak ezentúl az ír játékosoktól származó forgalom után 1 százalék adót kell fizetniük. A fogadási tőzsdék az általuk levont jutalék 15 százalékát lesznek kötelesek befizetni az ír államkasszába.

 

A kormány reményei szerint az új szabályozással évi 25 millió eurónyi pluszbevételhez jut az ország, a legnagyobb ír fogadóiroda, a Paddy Power azonban nemrégiben úgy becsülte, hogy az új adó számukra a tavalyi évben plusz 8 millió eurónyi plusz terhet jelentett volna.

 

A PokerStars már meg is szerezte a liszenszet az ír hatóságoktól. Az Amaya tulajdonában lévő brand közleménye szerint az új engedély birtokában sportfogadási szolgáltatást fognak nyújtani, a meglévő póker- és kaszinójátékaikat Írországban továbbra is máltai engedélyük birtokában fogják üzemeltetni.