Manchester United - Tottenham: Mourinho maradása a tét

2018-08-27
A Brighton elleni 3-2-es vereség, és főleg a mutatott játék sok Manchaester United szurkolónál kivágta a biztosítékot. Ha a Tottenham elleni meccsen hasonlót látunk a Vörös Ördögöktől, José Mourinho vélhetően távozik.

Manchester United - Tottenham

Online sportfogadás tipp: Tottenham vagy döntetlen

Unibet odds: 1.57

Kezdés: hétfő, 21:00

 

A Manchester United a Leicester Cityt még megverte a nyitókörben 2-1-re, de a második fordulóban már kikapott a kiesőjelölt Brightontól. Nagyon tompa volt a United, sok hibával játszott, a hibákat pedig az ellenfél rendre kihasználta. A Brighton nagyon felszívta magát, sokkal több energiát tett bele abba a találkozóba, és meg is lett az eredménye.

A Manchester tud annál jobban játszani, ám felmerül a kérdés, hogy most ennyit tudnak, vagy ennyit akartak? Mert azt eddig is tudtuk, hogy például Pogbával nem jönnek ki jól. A francia középpályás pedig már-már feltűnően rosszul játszott. Legalább ennyire volt feltűnő Alexis Sanchez pocsék focija a nyitókörben. Lehet, hogy José is megsejtett valamit, mert ő a Brighton ellen már pályára sem lépett. Innen csak feltételezni lehet, de például Pogba és Alexis annyira pocsék focit játszott, hogy azt szimplán rossz formával nem lehet magyarázni. Ezek a játékosok 5-10 méteres átadásokat hibáztak, olyanokat, amelyeket amúgy becsukott szemmel is megcsinálnak bármikor. Bailly sem játszott jól, de Gea pedig az utolsó 10-12 kapura tartó lövésből többet engedett be, mint védett ki. Minden szinten maga alatt van a Manchester, és van az a forgatókönyv, amely szerint ez lesz José utolsó meccse a Vörös Ördögök kispadján. Ha Josét valóban ki akarják rúgatni, akkor bizony ki kell kapni, lehetőleg nem is egy góllal.

Ami a Tottenhamet illeti, azért ott sincs minden rendben. Lloris kapus ittasan vezetett, elkapták, fogdában is volt, szóval egyelőre úgy tűnik, hogy most ő parkolópályára kerül, és Worm fog védeni a United ellen. Ez az incidens megzavarhatta a fejeket a londoni csapatnál, de a Newcastle után a Fulhamet is megverte a Pochettino-csapat, így a kötelezőket hozta, ellentétben Pogbáékkal.

 

Mi dönthet?

Természetesen a gólok! Márpedig elnézve a Unitedet, az most nem sok van a csapatban. Hiányzik a kreativitás a csapatból, hiányzik egy irányító, aki szervezni tudná a játékot, kulcspasszokat osztogatna. Ilyen irányító a Tottenhamben kettő is van, mert Alli és Ericksen is pályára léphet este. Ott lesz Kane, aki bár augusztusban nem sűrűn lő gólt, de leköti legalább két védő figyelmét. Az fix, hogy Baillyék megint nem néznek könnyű kilencven perc elé.

Nem lehet tutira mondani, hogy a United nem kapja össze magát, de őszintén szólva nem úgy néz ki ez az együttes. A kulcsjátékosok eléggé formán kívül vannak, akadnak, akik kisebb sérüléssel játszanak, Lukakunak meg ami a vb-n bement, most semmi. Talán az első négy lövéséből mind gól lett a vb-n, itt a PL-ben meg a legnagyobb ziccerek is kimaradnak. Nem biztos, hogy nem áldozzák fel a United sztárjai ezt a találkozót, és rúgatják ki Josét. Az a foci, amit a Manchester játszik, az például Alexis Sancheznek sem fekszik, de a szurkolók is morgolódnak. Ha kikap a United, akkor még a BL-meccsek előtt edzőt válthat a csapat, és jöhet egy új éra, mondjuk Zizouval.

Címkék: sportfogadás, tipp,