Manchester United - Newcastle United: Pontot rabolnának a tolvaj Szarkák

2018-10-06
A Premier League 8. fordulójából a szombati játéknapon kiemelt időpontot kapott a Manchester United - Newcastle találkozó. Mourinho és Benitez csapatainak találkozója ha gólokat nem is, feszültséget tuti hozni fog.

Manchester United - Newcastle United

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,42

Kezdés: szombat, 18:30

 

José Mourinho maradása a tét, ehhez kétség sem fér. Ha nem nyer a csapat a Newcastle ellen, ő repül. a kérdés, hogyan állnak majd a meccshez Pogbáék. Mert az is tuti, hogy a hazai United tud annyira tutyimutyi focit játszani, hogy ne nyerjen. Még akkor is, ha nem direkt cselekszik így.

Formán kívül van a Manchester, erőfocit játszik erőtlenül. Színtelen és szagtalan a játék, ráadásul már eredménytelen is. Persze a Newcastle-t sem lehet azzal vádolni, hogy joga bonitót játszik. Benitez csapatától mondjuk meglepő is lenne. Labdára a Szarkáknak nem lesz szükségük, a területet is átadják majd a Vörös Ördögöknek, és kontrákra rendezkednek be. Egy 75%-os hazai labdabirtoklási arány sem elképzelhetetlen, kérdés csak az, hogy ez a hazaiak részéről meddő fölény lesz-e.

Érdekesség, hogy a Newcastle idén minden 'nagy' csapattól 2-1 arányban kapott ki. Ilyen arányban verte Joseluékat az Arsenal, a Tottenham és a Chelsea, valamint a Man. City is. Viszont jelenleg a Mourinho-csapat nincs az előbb felsorolt riválisok szintjén, ráadásul hétközi BL-meccset is játszott.

'Lapos' meccs lesz

A tippünk, hogy Taylor spori azért többször előveszi majd a lapokat. Főleg a sárgát, de akár a piros is előkerülhet. Mert tegyük fel, a Man. United játékosai komolyan veszik a találkozót, és apait-anyait beleadnak, akkor a vendégek szabályosan aligha tudják majd tartani Lukakut, vagy nem esik majd nekik jól Rashford és Martial sprintje. Ugye a nagyobb foultok egyből lapot érnek még Angliában is, de ha csak sok kicsi lesz, előbb-utóbb azok is akkumulálódnak Taylornál. Ráadásul az a Pogba-Matic-Fellaini trió ott a United középpályáján elég keménynek tűnik. Ritchiéket sem kell félteni, szóval lesznek szikrázó csaták.

Várható kezdőcsapatok:

Man. U.: de Gea-Valencia-Smalling-Lindelöf-Shaw-Pogba-Fellaini-Matic-Rashford-Martial-Lukaku
Newcastle: Dubravka-Yedlin-Lascelles-Clark-Dummett-Ritchie-Diamé-Kenedy-Pérez-Joselu

Aztán ott a hazai United védelme, Shaw, Lindelöf vagy Smalling játékában mindig benne van a hiba. Simán lehet, hogy akár lapért cserébe is be kell majd vállalni egy-két szabálytalanságot, mert pl. Kenedy azért egy-egyben nem rossz...

Az pedig tény, hogy a Newcastle sorsolása kemény, de azért frusztrálhatja a vendégeket, hogy már 7 forduló ment le, és még csak két pontot gyűjtöttek be. Látva a Vörös Ördödök gyengélkedését, talán a Newcastle is többet vállal majd a három pont érdekében. Példaként lehet felhozni a West Ham Unitedet, a Brightont, hisz ezek sem élcsapatok, aztán mégis 3-3 góllal sokkolták a Manchester United szurkolóit.

Címkék: sportfogadás, tipp,