Manchester United - Liverpool: Megint Oliver, megint a szokásos tipp

2019-02-24
Kevesen fogadtunk volna arra a Mourinho-féle Unitedet látva, hogy a Vörös Ördögök beférnek idén a top4-be, és lesz esélyük kiharcolni a BL-inbdulást. Aztán jött Solksjaer, és a United már a 26 forduló után a 4. helyen találta magát. Innentől a reális cél ennek a 4. helynek a megtartása lehet.

Manchester United - Liverpool

Online sportfogadás tipp: Lesz büntető a meccsen

Unibet odds: 3,50

Kezdés: vasárnap 15:05

 

A két együttes előző meccsét Liverpoolban a hazai csapat nyerte 3-1-re, de azt a United még Mourinho irányította. Pogbával fasírtban volt a portugál, teljesen más volt a felfogás a morál és a hangulat, mint jelenleg. Ez a United sokkal ütőképesebb csapat, az más kérdés, hogy a PSG azért rávilágított erre-arra. Szóval jó csapat lett a United, de ahogy Solksjaer is elmondta, sokat kell még fejlődni, hogy a Unitedet ismét a legjobban szintjén emlegessék.

Viszont az tény, hogy a United a Solksjaer-érát tekintve semmivel sem hoz rosszabb mérleget, mint a Liverpool. A vörösök utolsó 4 meccséből három is döntetlennel ért véget. A Manchester City közben magához tért, és átvette a vezetést a tabellán, de hogy a fenébe ne tette volna. Kloppéknak nagyon fájhatott a WHU meg a Leicester elleni remi. Látva ezt a Leicestert...

Lényeg a lényeg, hogy most már a City kezében az irányítás. De nem picike a nyomás a Man. Uniteden sem, mert az ok, hogy most a 4. helyen áll, de azt meg is kell tartani. Kihívó pedig sok van, a Chelsea és az Arsenal is egy pont hátrányban van a Unitedhez képest, szóval tényleg nem picike a tét.

Az biztos, hogy lesz feszültség a meccsben, eleve nagy a tét, a 'pool talán frusztráltabb is lehet majd az egészségesnél, hisz nem azt szokták meg Salah-ék, hogy ennyire nem megy a játék. Márpedig nem megy, Firmino totálisan formán kívül, Salah az utolsó fűszálat is kicselezné, mindent túlkombinál, és Manénak sem úgy megy, mint kéne. Viszont ez a trió azért sok borsot tört már az ellenfelek orra alá, és bízzunk benne, hogy egy ilyen rangadóra ők is jobban rápörögnek.

Jó hír a United fanok számára, hogy Rashford, Lingard és Martial is tud játszani, csak a norvég mesteren múlik, hogy a könnyűlovasságot, avagy az nehéztüzért, Lukaku küldi pályára, mint kilences pozícióban játsszó ék.

Mindkét oldalon megvannak a veszélyes fegyverek, akikkel a védők baja meggyűlik. A 'pool támadói, Mané, Salah és Firmino, de ha Shaqiri játszik, ő is nagyon kreatív. sokat van a labda az ellenfél büntetőterületén belül, próbálnak jobbnál is jobb helyzeteket kreálni, és bizony simán lehet, hogy valamelyik United-védő majd ütemet téveszt. De Matipék dolga sem lesz könnyű, Rashfordék is képesek büntetőket kiharcolni.

Márpedig ha az ember fia egy meccsen érzi a büntető szagát, nem kívánhat jobb sporit, int Michael Oliver. Ő nem egy töketlen játékvezető, VAR nélkül képes meccsenkénti 0,43-as átlagot hozni tizenegyesekből. Oliver az utolsó 7 általa vezetett PL-meccsén 8 büntető ítélt. Ez kegyetlen szám, a legtöbb játékvezetőnek egy idény is kevés, hogy befújjon 8 büntetőt, ő ezt 7 meccs alatt hozta.

Címkék: sportfogadás, tipp,