Manchester City - Tottenham: Intenzív, eseménydús meccsre készülünk

2019-04-17
Az idei BL-sorozat tartogatott már meglepetést bőven, de könnyen lehet, hogy a csillaghullás még közel sem ért véget. A Tottenham ráadásul előnyből várhatja a Man. city elleni visszavágót, igaz, Harry Kane nélkül.

Manchester City - Tottenham

Online sportfogadás tipp: Összes kaput eltaláló lövés 9,5 felett

Unibet odds: 2.10

Kezdés: szerda: 21:00

 

A Tottanham-Man. City találkozón a hazai együttes 1-0-ra nyert, és ez a legfontosabb. A lőtt gólja mellett nem kapott egyet sem a londoni együttes, a City büntetőt is hibázott. Az a tizenegyes egyébként az égszínkékek egyetlen kaput eltaláló lövését  jelentette, szóval ebből az egy adatból is érezhetjük, milyen jellegű találkozó volt az. A Manchester próbálkozott, de igazából semmilyen fölénye sem volt.

A londoni csapat számára minden optimálisan alakult, kivéve persze Kane kiesését, aki a visszavágót is kénytelen kihagyni. Hétvégén PL-meccsen a brazil Lucas Moura és a spanyol Llorrente pótolta, két támadóval, egy irányítóval, nagyon stabil középpályával játszottak a Sarkantyúsok, de a Huddersfield azért más kategória. Viszont Moura három gólt jegyzett, jelezte Pochettino felé, hogy lehet rá számítani.

Ami a mostani meccset, a City-Tottenham visszavágót illeti, mindkét csapat célja a góllövés kell legyen. A Tottenham továbbjuthat lőtt gól nélkül is, de azért nehéz elképzelni, hogy a City 1-2 alkalommal ne húzza be a mattot. Pep támadóbb felfogású csapatot küld majd pályára, 4-3-3-ban játszik majd a Man. City.

Érdekesebb a Tottenham csapata lehet, már eleve az, hogy három- vagy négy-védős rendszert alkalmaz-e Pochettino. Valószínű, hogy Alderweireld, D Sanchez és Verthongen játszik a védelem közepén, a széleket Trippier és Rose zárhatja. Aztán eddig ok, de most jönnek a problémák, Szűrők közül egyedül Sissoko egészséges, a párja a nemrég hosszú kihagyás után visszatérő Wanyama lehet. Winks, Dier és Aurier is sérült, szóval nincs is nagy választék. Alli szintén nincs a toppon, sem egészségügyileg, sem fejben, sem formáját illetően, Kane pedig sérült. Így Ericksen és Son mellett az sem lenne meglepő, ha a hétvégén triplázó Moura kapna lehetőséget. Moura formája rendben van, többször is bizonyított már idén, emlékezzünk csak a Man. United elleni 3-0-ra, és igazából a kontrákhoz ő a legmegfelelőbb ember a keretből. Llorente inkább a levegőben lehet veszélyes, de itt azért nehéz elképzelni, hogy Rose és Trippier 3-4 percenként középre küld egy beadást.

 

A tipp

Sokat nem törtük a fejünket, hogy mire is kéne húzni. Mivel a City hátrányban van, egyértelműen gólokat kell lőnie. A Tottenham pedig ha egészségesen gondolkodik, szintén gólra játszik, mert ha betalál, akkor a City-nek már hármat kell gurítania minimum.

Egyébként pedig emlékezhetünk a Schalke - Man. City párharcra, az első meccsen Gelsenkirchenben eléggé megszenvedett a Pep-csapat, aztán otthon hozott egy laza 7-0-át úgy, hogy 11 City-lövés találta el a kaput. De emlékezhetünk egy Chelsea elleni 6--0-ra is, és akkor még nem említjük az FA Cup és Ligakupa meccseket a Rotherham vagy a Burton ellen... Hazai pályán ez a City azért képes megsemmisíteni komoly csapatokat is, lásd Chelsea, vagy akár a Schalke 04.

A tippünk tehát az, hogy a hazai csapat nem ülhet rá a labdára, nem tologathatja a középpályán. A meddő mezőnyfölény kevés, ide intenzív támadó foci kell, direkt foci, ahol az akciók be vannak fejezve. A Tottenham pedig labdaszerzés utáni egyfázisú kontrákkal operálhat, ahol Moura vagy Son sebességét használhatja ki. A londoniak egy-két húzásból s képesek lehetnek gólhelyzetet teremteni, és ha egy kontrából, City-hibából netán gólt lőnek a találkozó elején, na akkor kerül csak igazi gödörbe a City!

Címkék: sportfogadás, tipp,