Manchester City - Manchester United: Nagyobb a füstje, mint a lángja

2018-04-07
Jól hangzik ez a párosítás, de ha jobban belegondolunk, igazából semmi tétje nincs a találkozónak. Félő, hogy ez érződni is fog a derbin.

Manchester City - Manchester United

Online sportfogadás tipp: 2.5 gól alatt

Unibet odds: 1.98

Kezdés: szombat, 18:30

 

A Premiership első helyezettje, a Man. City a második helyen álló városi rivális Unitedet fogadja. Dörzsölhetnénk a tenyerünk, hogy mekkora derbi lesz ez, de nézzük csak meg jobban:

A City hetek, egyesek szerint hónapok óta bajnok, csak idő kérdése, mikor ünnepelhet. A lényeg pedig az ünneplés szón van, hisz ha most netán megveri a Unitedet, azt a bajnoki címet csak illene megünnepelni. Igen ám, de ott van a BL-visszavágó a Liverpool ellen jövő héten, amit valahogy meg kéne fordítani három-gólos hátrányról. Vagy legalább megpróbálni.

Hogy lehetne őszintén ünnepelni, ha pár napja megsemmisítő vereséget szenvedett a csapat? A bajnoki cím pedig már hetek óta zsebben, még ha matematikailag el is lehetne bukni.

A Man United a dobogóért küzd, jelenleg második, de akár a 4. helyre is leeshet még. Bajnok már nem lesz, szóval olyan komoly célja José Mourinho csapatának sincs. Ráadásul jól ismerjük ezt a Unitedet, igazi antifocit játszik, még akkor is, amikor támadni kéne.

UNIBET - Első fogadásod 20.000 Ft-ig kockázatmentes

Ott volt a Sevilla elleni párharc, ami egyértelműen a Unitednek állt. Sokan azt sem értettük, miért nem akar a United idegenben gólt lőni, azt meg végképp nem, hogy otthon miért nem agresszívebb egy picit? Persze simán lehet, hogy csak mi értékeljük túl a Vörös Ördögöket, és nincs is több ebben az együttesben. Támadni vagy nem tud, vagy nem szeret, vagy José tiltja a csapatnak. Védekezni viszont tud, és vélhetően erre helyezi a hangsúlyt a portugál mester ma is.

Egyébként még az is lehet, hogy nem lesz nehéz dolga a vendégeknek, hisz a City aligha fog szétszakadni, Guardiola pedig több kulcsemberének pihenőt adhat, hogy a BL-visszavágóra picit összekapja magát. A City egyébként is elhalkult, mint anno a Pep-féle Bayern. A túl korán megnyert bajnoki cím, a 15-20 pontos előny elkényelmesítette a Bayernt is, ugyanúgy, mint a mostani Cityt. A Liverpool elleni meccsen egy darab kaput eltaláló lövést sem tudott összehozni a Guardiola csapata, de Bruyne le is nyilatkozta, hogy fogalma sincs arról, mi történhetett.

Szóval adott egy City, amely kapott egy pofont hétközi BL-meccsen, viszont van még egy visszavágó, ahová pihenten kéne érkezni. A másik oldalon adott egy Man. United, melynek a dobogó a célja, amihez egy pontocska bőven elég a bajnok pályáján. Eleve nem olyan csapat a United, amely csak úgy kinyílik, és 6-7 gólos meccseket játszik.

Egyébként még két velős érv a kevés gól mellett:

  • 2016. 03. 20. City - United (Premier League) 0-1
  • 2017. 04. 27. City - United (Premier League) 0-0

Tavaly és azelőtt is tavaszi meccset játszott az Ettihadban, egyiken sem potyogtak a gólok. Egy jó kis iksz mindkét félnek megfelel, az meg más kérdés, hogy a szurkolók és TV nézők egy unalmasabb 0-0-al mennyire lesznek elégedettek...

Címkék: sportfogadás, tipp,