Manchester City - Manchester United: Nem csak az ördögök, Mourinho feje is vörös lesz a derbin

2018-11-10
José Mourinho Man. Unitedje szerdán legyőzte a Juventust a BL-ben, de maximum az eredménnyel lehet elégedett a portugál tréner. Azt a győzelmet Pogbáék megköszönhetik a Zebráknak

Manchester City - Manchester United

Online sportfogadás tipp: Manchester City góljai 1,5 felett

Unibet odds: 1,44

Kezdés: vasárnap 17:30

 

A Manchester City 29 pontjával vezeti a Premier League-et, a városi rivális United csak a 7. helyen áll. Már most 9 pont van a két együttes között, amely vasárnap 12-re hízhat City-siker esetén.

Ami a formákat illeti, a United mostanában legalább meccseket nyer, de a mutatott játék még mindig nem az igazi. Kiszenvedett győzelmek ezek, Martialon kívül nem nagyon van, aki gólt képes lőni, a védelem meg rendre hibázik. A csapat-védekezés sem az igazi, képes nagyon nagy blamákra is a United, mint a Brighton és a West Ham elleni zakók, ahol 3-3- gólt kapott. Ezek után kész csoda, hogy a Chelsea ellen kettővel megúszta, és igazából Torinóban is csak Cuadradóék szerencsétlenkedésén múlott, hogy  egy lőtt gólnál leragadtak a Zebrák.

Mourinho a védelemben nem nagyon tud, de nem is nagyon akar rotálni. A Young-Smalling-Lindelöf-Shaw kvartett fog pályára lépni a City ellen is (Jones és Rojo még sérült, Baillyban nem bízik igazán), de nagyon nehéz elképzelni, mihez kezdenek majd Agüeróék ellen. De Bruyne ugyan sérült, de lesz David és Bernardo Silva, játszik Sterling is, valamint Sané is ott lesz Mendy előtt. A védelem másik szélén Walker is jön majd fel, mint a talajvíz, ezt a Cityt képtelen lesz megállítani Mourinho csapata.

Guardiola együttese ráadásul elég jó formának örvend, a Southampton ellen és a Sahtar ellen is 6-6 gólt termelt a City. Ha megnézzük a United idei hatékonyságát hátul, hát elég aggasztó a helyzet. A 11 meccsen kapott 18 gól rengeteg. Tényleg szinte minden PL-meccsén kap gólt de Gea, emlékezzünk csak például a Newcastle elleni összecsapásra, ahol kétszer is kapituláltak Lindelöfék. Tény, hogy aztán fordított a csapat, de ettől az impotens Newcastle-től kettőt kapni, az majdnem csoda.

Elég a tabellára nézni, mutatja a realitást. Ha pedig még láttuk is párszor idén a két együttest, akkor tudjuk, hogy valójában még nagyobb a különbség, mint amit a pontok számából kiolvashatnánk. Silváék az őrületbe fogják kergetni Smallingékat, tényleg csoda lenne, ha két kapott gól alatt megúsznák a Vörös Ördögök.

Címkék: sportfogadás, tipp,