Manchester City - Lyon: A kontra lehet a Lyon fő fegyvere

2020-08-15
A Bayern pénteken 8-2-re verte a Barcát, szóval a Man. City - Lyon párharc továbbjutója felkötheti majd a gatyáját. A találkozó esélyese a City, meglátjuk, ezt a pályán sikerül-e érvényesíteni.

Manchester City - Lyon

BL - Negyeddöntő

 

Online sportfogadás tipp: A Man. City labdabirtoklása %-ban 65,5 felett

Unibet odds: 1.90

Kezdés:  2020.08.15. 21:00

 

A Lyon felkészülési meccsekkel hangolt a BL döntő tornájára, és ott volt a francia kupa döntője, amit büntetők után sikerült elveszíteni a PSG-vel szemben. Aztán jött a Juventus elleni visszavágó, amit ugyan elbukott a Lyon, de a hazai 1-0-ás sikernek köszönhetően a továbbjutás összejött. Szombaton azonban rágósabb falat jön, hisz a City sokkal jobb állapotban van, mint a jelenlegi Juve.

Sterlingék a Real Madridot verték, köszönhetően Varane hibáinak. A Real védője megkönnyítette az angol csapat dolgát, szinte két öngólt szerzett, vagy két gólpasszt adott az ellenfélnek. A City úgy igazán nem izzadt meg, és abban bíznak Sterlingék, hogy a Lyon sem lesz kemény dió.

Sérülések terén a két együttes jól áll, csak Agüero nem bevethető a Citynél, de Jesus személyében megvan Pep játékosa a 9-es posztjára. Sterling és B. Silva játszik szélekről, de Bruyne osztogat, szóval nem akármilyen kreatív zóna állt össze. Épp ezért a Lyon öt védővel kezd, legalábbis ez valószínűsíthető. A Juve ellen is így játszott a Lyon, és bár kikapott, a célját elérte.

Ha már a Juve elleni meccs, azért azt meg kell említeni, hogy ott a francia együttes majdnem minden tagja besárgult, a kezdő 11-ből 7 hét játékos kapott Zwayer sporitól sárga lapot. Ezt a szombati meccset Makkelie vezeti, ő nem olyan játékvezető, akinél könnyű lapot kapni, így a büntetőlapos opciókat nem is erőltetnénk.

Jó esély mutatkozik viszont arra, hogy a City minimum 66%-ban birtokolja a labdát. A Juventus csapatának 60%-ot sikerült elérni, de tudjuk jól, hogy Pep csapata azért ehhez a szegmenshez jobban ért. Labdabiztosabb csapat a Man. City, ráadásul az is fix, hogy Garcia csapata mindenképp kontrákra játszik, csak abban bízik, hogy Depay vagy Dembele abból a kevés lehetőségből szerez egy-két gólt. A Lyonnak nem lesz szüksége a labdára, sőt direkt át fogja adni a labdabirtoklás lehetőségét. Ezért merünk mi arra tippelni, sőt fogadni, hogy a Man. City eléri labdabirtoklásban a 66%-ot.

A Lyon az Arsenal-Man. City FA Kupa meccset akarja kopírozni, ahol az Arsenal úgy nyert 2-0-ra, hogy a labda 71%-ban a Citynél volt. Aubameyangéknak is csak annyira kellett a laszti, amíg a kontrákat végigviszik. Depay-ék ezt akarják kopírozni, aztán hogy lőnek-e gólokat, és sikerül-e netán nullára, vagy maximum egy gólra limitálni a Man. Cityt, az már jó kérdés. Ami tény, ha netán Sterlingék lőnek egy korai gólt, akkor sem változik semmi, ugyanúgy az angol csapatnál lesz a labda, mint lenne akkor, ha 0-0 az eredmény. Ha pedig a Lyon talál be, akkor az számunkra csak jó, sőt a legjobb verzió lenne!

Címkék: sportfogadás, tipp,