Manchester City - Liverpool: Ezt a 11.00-es szorzót próbáljuk megfogni

2018-04-09
A Manchester City - Liverpool párharc első meccsét nagyon meggyőző játékkal 3-0-ra a Liverpool nyerte. A City nem lőtt gólt idegenben, sőt kaput eltaláló lövést sem tudott produkálni. A kérdés: Van-e innen visszaút?

Manchester City - Liverpool

Online sportfogadás tipp: büntetőlapok száma 4.5 felett

Unibet odds: 1.70

Kezdés: kedd, 20:45

 

Bízhatunk a spanyol Mateu Lahoz játékvezetőben!

Nagyjából egy napja hivatalos, hogy a visszavágót Mateu Lahoz, spanyol játékvezető fújja. Eddig egyszer vezetett a Citynek idegenben (a Dinamo Kijev ellen), és kétszer otthon. Nézzük ezt a két meccset, amikor a City hazai pályán játszott a BL-ben, és Lahoz fújt.

  • 2017. október 17. Man. City-Napoli (végeredmény 2-1)

Lahoz 3 illetve 2 sárga lapot mutatott fel, és két büntetőt ítélt. Mindkettőt a Napoli javára. Egyet Mertens a 32. percben hibázott el, a másodikat Diawara már értékesítette.

  • 2017. február 21. Man. City-Monaco (Végeredmény 5-3)

A meccsen a spanyol spori 4 sárgát osztott ki a hazai csapatnak, míg 6-ot a vendég-együttesnek. Itt is két büntetőt fújt be, mindkettőt a Monaco javára. Falcao egyet értékesített, egyet pedig nem.

Mateu Lahoz (középen) kedden sem fog unatkozni (fotó: wikimedia)

Tehát, ha Lahoz az Ettihadban vezet, akkor két dolog tűnik biztosnak. Az egyik a City győzelem, a másik, hogy legalább két büntető ítél a vendég-együttes javára. Érdekes anomália, hisz ha egy vendég együttes két büntetőt is lőhet, akkor legalább egy ikszet illene hozni a City ellen is, de a Napoli és a Monaco is elrontott egy-egy tizenegyest, és kikapott.

Nézzük picit Lahoz statisztikáit

A spanyol sípmester pályafutása során 17 BL-meccset vezetett, meccsenként 0.29 büntetőt ítélt meg. Durván minden harmadik meccsen egyet befúj, biztos, ami biztos. Egyébként nagyjából az EL-ben és a LaLigában is ezt az átlagot hozza.

Idén viszont 'szintet lépett', hisz több sárgát mutatott fel, meccsenként 4.67-et, míg a megítélt büntetők száma is jócskán megugrott.

UNIBET - Első fogadásod 20.000 Ft-ig kockázatmentes

>>> Regisztráció itt <<<

Ha a Lahoz pályafutása során vezetett össze spanyol első osztályú bajnokit nézzük, akkor meccsenként 0.25 tizit fújt be, azaz csak minden 4. meccsre jutott egy. Idén ez a szám 0.53, ami kegyetlen ugrás. Gyakorlatilag minden második meccsen ítél egy tizit, ami azért nem semmi. Ezt a tendenciát a BL-ben is érezni, mert 0.67 a meccsenként megítélt büntető száma átlagban. Ez nem bonyolult matek, három meccset fújt, és két büntetőt ítélt meg. Mind a kettőt a City-Napoli találkozón!

Mateu Lahoz korábban sokkal forrófejűbb spori volt, és sok rossz döntést hozott. Nagyon nagy hibákat vétett, aztán letisztult a stílusa, sallangmentes lett a pályafutása. Talán határozottabb is, ami sosem árt egy játékvezetőnél. Idén a bajnokikon és BL-meccseken is pályafutása átlagát meghaladja lapokban és büntetőkben is, magyarul nem gatyázik, ha büntetőt kell fújni, vagy lappal fegyelmezni.

Kapcsolata a piros lappal

Ami viszont érdekesség, hogy amíg Lahoz korábban kegyetlen ütemben osztogatta a piros lapokat, addig idén ezzel a szokásával szinte teljesen felhagyott. Idén (bajnokik, BL- és EL-meccseket tekintve) egy pirosat osztott ki összesen úgy, hogy 20 meccset vezetett. Akárhogy is nézzük, idén eddig 20 meccset fújt, és egy pirosat adott, míg teljes pályafutását nézve azt látjuk, hogy 196 mérkőzésen 46 pirosat mutatott fel, gyakorlatilag minden negyedik meccsen egyet, ha átlagot nézünk. Lahoz a pirosat szinte teljesen elfelejtette, viszont pályafutása átlagánál több sárgát mutat fel, és több büntető ítél meg.

A Citynek eddig kétszer vezetett otthon, a sárgák száma mindkétszer 4.5 fölé emelkedett. Mindkét meccsen volt büntető, méghozzá kettő. Ha Lahoz megint hozza a formáját a City ellen, akkor egész komoly szorzókat foghatunk.

Sportingbet - Akár 15.000 freebetet is kaphatsz naponta

>>> Regisztráció itt <<<

Az oddsok

Az unibeten a lapok száma 4.5 felett opció 1.70-es szorzóval fogadható. A tét nem pici, és bár a City, valamint a Liverpool is sportszerű együttes, ilyen tét mellett ne legyünk meglepve, ha a játékvezetőnek többször kell majd lappal fegyelmezni. Kegyetlenül feszültek lesznek a srácok, főleg akkor, ha a City visszajön a párharcba. Ne feledjük, hogy de Bruyne-ék otthon legutóbb 5-0-al intézték el a Liverpoolt.

Mivel sok esemény lesz a kapuk előtt, így simán előfordulhat, hogy Lahoznak ismét büntetőt kell ítélni egy-két szituációban. A sporingtbetnél egyelőre nincs kinn ez az opció, de ami késik, nem múlik. Az oddsok szintén mindig így alakulnak ennél a fogadóirodánál, hogy ha egy büntető lesz a meccsen, az 4.00-es odds mellett fogadható, ha 2 vagy több, az 11.00-es szorzó. Egyik sem hangzik rosszul.

Címkék: sportfogadás, tipp,