Manchester City - Atalanta: Gálameccsé szelídülhet

2019-10-21
A BL-ben a Dortmund - Legia meccs tartja a gólrekordot a maga 8-4-es végeredményével. Nem biztos, hogy ez a 12-gólos rekord veszélyben van, de még az sem kizárt.

Manchester City - Atalanta

Online sportfogadás tipp: Atalanta kaput eltaláló lövései 2,5 felett

Unibet odds: 1,75

Kezdés:  2019.10.22.  21:00

 

Ha van a BL-ben 'országos egyes', akkor ez az a meccs. A Man. City a világ egyik top csapata, amely a BL-ben még nem ért a csúcsra, de azért közel került hozzá. Az Atalanta számára viszont ez egy kirándulás az óriások földjén, BL-rutin nélkül sok elvárása a csapatnak nem lehetett, igazából a bergamóiak számára minden meccs ajándék.

Tudtuk azt is, hogy milyen stílusban játszik, nem az tipikus olaszos csapat. Az Atalanta beleáll a meccsekbe, és beleállt a két BL-találkozóba is, de az adok-kapokból egyelőre csak a kapok jött össze. A Dinamo Zagreb ellen 4-0-ra kapott ki az olasz együttes, a 13 lövésből egy sem akadt be. Aztán a Sahter Donyck elleni hazai találkozón jött a gól, de előtte egy büntetőt elhibázatak. Így a 2-0-ás előny helyett csak egy-gólos volt az előny, amit a rutinosabb Sahtar megfordított, és nyert 2-1-re. Azért 13 lövést itt is feljegyezhettünk az Atalanta részéről, Zapatáék nem tétlenkedtek.

Két kör után pont nélkül áll az Atalanta, és ez így lesz 3 kör után is. A City megverte a Dinamót és a Sahtart is, két ill. három gólt lőtt, most akár egy meccsen összejöhet az öt dugó. Ha a Dinamo otthonában 4-et kapott az Atalanta, mennyit kap a Citytől? A józan ész alapján úgy 4-5 gól tényleg reális, de mi nem erre fogadunk. A mi tippünk, hogy az Atalanta görcs nélkül focizik majd, és párszor zavarba is hozza a Cityt. Simán lehet, hogy Guardiola csapata belemegy a nyílt találkozó, ahol lőhet tényleg akár 6-8 gólt is, de kaphat is párat.

Az Atalanta hétvégén egy 3-3-mal melegített a Lazio ellen, 3-0-ás előnyét szórakozta el, és lett döntetlen a vége. A tippünk, hogy a bergamói együttes legalább háromszor eltalálja a City kapuját. Egész biztos, hogy az olasz együttes focizni akar, játszani egy jót, és nagyon még az sem fogja zavarni, ha kikap.

Egyébként az Atalantát a 3. hely vélhetően nem motiválja, két zakó után meg továbbjutásra nem sok esély maradt. A Serie A-ban a 3. helyen áll jelenleg, és sokkal fontosabb az ottani jó szereplés, az, hogy jövőre is összejöjjön a BL-főtábla. Ez az Atalanta az utolsó 4 meccséből háromszor is összehozott minimum 3 lőtt gólt, igez, nem city szintű csapatok ellen. Ugyanakkor nem is három olasz gólt várunk mi, mindössze annyit, hogy legalább három kaput eltaláló lövése legyen a vendég csapatnak. Olyan párosítás, ahol minden túlzás nélkül simán összejöhet 6-8 gól 90 perc alatt.

Címkék: sportfogadás, tipp,