Manchester City - Arsenal: Botlik-e kétszer egymás után a City?

2019-02-03
Aki megérezte, hogy a Newcastle legyőzi a Man. Cityt, és még kellően bátor is volt, az most boldog ember. Jó kérdés, benne maradt-e a Cityben az ütés, mert ha igen, akkor az a bajnoki címbe kerülhet.

Manchester City - Arsenal FC

Online sportfogadás tipp: Kaput eltaláló lövések száma 10,5 felett

Unibet odds: 1.80

Kezdés: 2019.02. 03.  18:30

 

A Manchester City kikapott a Newcastle-től. Hiába szerzett vezetést, belealudt a meccsbe. Aztán 1-1-es állásnál Fernandinho buta büntetőt hozott össze, Ritchie szokásához hűen bevágta, a Manchester pedig képtelen volt váltani a hajrában. A rivális Liverpool sem tudott nyerni, de legalább pontot szerzett a Rókák ellen, így most a 'pool és a City között 5 pont a különbség.

Folytatódik a versenyfutás, minden meccsnek egyre nagyobb a jelentősége. A City hazai pályán 12 meccsből 11-et megnyert a bajnokságban, csak a Crystal Palace elleni 2-3 rondítja az összképet. Viszont minden hazai bajnokiján eljutott minimum 2 lőtt gólig, háromszor jutott el minimum ötig, szóval az Ettihadban azért brutálisan erősen Sterlingék.

Az Arsenalt sem kell félteni, mert az Ágyúsok is remek egységet alkotnak. A Chelsea botladozása kaput nyitott a BL felé. Az Arsenal lemaradása már csak 3 pont a Chelsea mögött, egy vasárnapi bravúrral Özilék befognák londoni riválisukat.

Ehhez, azaz a bravúrhoz ember feletti teljesítmény kellene. A Szarkák elleni betli után a Citytől nem nagyon számíthatunk kegyelemre. Egyébként sincs jó helyzetben Emery, a védelemből ugyanis hiányoznak páran. Bellerin, Papastathopoulos és Koscielny sem játszhat. Illetve utóbbi a kérdéses kategória, valószínű, hogy ő lesz Mustafi párja, de nagy pénzt ne tegyünk rá.

A mi tippünk, hogy egyik fél sem fog alibi focit játszani. Nem is teheti meg egyik fél sem. A City a bajnoki címért hajt, az Arsenal pedig a BL indulásért. Utóbbi ráadásul megkapta Solksjaer Man. Unitedjét is. a top4-be a United is szeretne bejutni.

Legutóbb, amikor találkoztak, 2-0-ra nyert a Manchester City. Nem volt kirívóan sok lövési kísérlet, összesen 26 a két csapat által, de próbáltak a mennyiség helyett a minőségre menni a felek. A 26-ból ugyanis 11 talált kaput, az nem rossz arány.

Érdekesség, hogy az Ágyúsok egész szépen szerepeltek idegenben (is), aztán decemberben jött egy 'törés', most pedig ott tartunk, hogy az utolsó 5 idegenbeli meccséből egyet sem nyert a PL-ben az Arsenal. Viszont gólt csak egyszer nem lőtt, épp legutóbb a WHU elleni bajnokin, pedig a Kalapácsosok ellen szokott menni az Arsenalnak. Szóval van mit kijavítania a két csapatnak, ezért is bízunk benne, hogy nem csak a labdát fogják tologatni, de a kaput is jó sokszor célba veszik, sőt el is találják a csapatok.

Címkék: sportfogadás, tipp,