Man. United - Man. City: Ez nem lesz átlagos derbi

2019-04-24
A manchesteri derbinek mindig nagy a tétje, de most különösen. A City a bajnoki cím miatt, a United a BL-indulás miatt játszik győzelmi kényszerben. Az iksz mindkét csapatnak vereséggel érne fel, ettől függetlenül a Unitednek azért egy pont is nagyon jól jönne!

Manchester United - Manchester City

Online sportfogadás tipp: Man. United kaput eltaláló lövései 2,5 felett

Unibet odds: 1,72

Kezdés, 2019. 04.24. 21:00

 

Nagyon kevés van hátra a bajnokságból, de ez nem információ. A City a bajnoki címért harcol, ahol vesztett pontok tekintetében jobban áll, mint a Liverpool, de ha kibabrál Guardioláékkal a városi rivális United, akkor már a Liverpool lép elő, mint első számú esélyes.

A United pedig a top4-es pozícióért hajt. Jelenleg 6. helyen áll, ráadásul az Everton elleni ordas pofonnak, a 4-0-nak köszönhetően a gólkülönbség sem az igazi, csak +15-ös, ami rosszabb, mint a riválisoké.

Nincs formában a Man. United, a Mourinho távozása okozta eufória elillant már, ahogy az ebből fakadó lendület is. Elöl nincs kreativitás, középen nincs erő, hátul meg sok a hiba. Jönnek az öngólok (ebben pl. topcsapat a PL-ben a United, de a Barca elleni odavágón is jegyzett egy öngólt Shaw...), jönnek a potyák, Messi lövését a Camp Nouban 10000-ből 9999-szer védte volna de Gea, ott viszont becsusszant az az egyébként átlagosnak sem nagyon nevezhető 'lövés'.

Szóval nincs jó passzban a United, de nagyon fogadkoznak a srácok, de Geától egészen a támadókig, hogy a City ellen összekapják magukat. Össze is kell, mert a City a Tottenham elleni BL kieséstől függetlenül talán a világ jelenleg legjobb csapata. Játékra szinte biztos, aztán hogy a Sarkantyúsok ellen nem jött ki a lépés, hát benne van. De a City erőtől duzzad, Sterlingék frissnek tűnnek, szóval itt tényleg fel kell kötnie a gatyát a Unitednél, ha nem akarnak belefutni egy újabb nagy pofonba.

Viszont ami szintén tény, hogy a City sem sebezhetetlen! A Tottenham pl. többször is megsebezte, és a City-Tottanham bajnokin is bőven-bőven volt ziccere Sonéknak, de Ederson minden helyzetben állta a sarat, és védte a nagyobbnál-nagyobb Tottenham helyzetek utáni lövéseket.

Egyébként pedig a Unitedra is emlékezhetünk, hogy a Barca elleni visszavágón rögtön a meccs elején volt egy United lövés, ami a kapufát is súrolta, meg egy, amikor ter Stegen védett óriásit. Ha ott valamelyik helyzetből gól születik ... -de nem született.

Ettől függetlenül a Cityt el lehet bizonytalanítani. Nagyon jók elöl a City játékosai, de akár Stones, akár Laporte, akár a szélső védők zavarba hozhatóak. Márpedig ha a United labdarúgói nem csak a levegőbe beszélnek, és tényleg apait-anyait beleadnak, akkor az a minimum három kaput eltaláló lövés összejön. Lehet, sőt valószínű, hogy ez majd pontszerzéssel nem párosul, de a helyzetei, a lövései a Unitednek is meglesznek. Aztán, hogy ezek a lövések majd milyen minőséget képviselnek, az már más lapra tartozik. Nekünk jó három darab 35 méterről leadott átlövés is, amit Ederson lazán lehúz, csak találjon kaput.

Címkék: sportfogadás, tipp,