Málta engedélyezi a kaszinóhajók működését

2015-04-24
A hajótársaságok lesznek a máltai földi kaszinók legújabb versenytársai, melyek hamarosan liszenszdíj fizetése fejében kaszinóhajókat üzemeltethetnek.

 

A liszenszdíj fejében – mely a kevesebb, mint 1500 utast szállító hajókra 500, az ennél nagyobb hajók esetében pedig 1000 euró lesz – a hajótársságok este hattól reggel hatig üzemeltethetnek kaszinókat a tengerjárókon a máltai kikötőkben, illetve a máltai felségvizeken. 

 

Jose Herrada államtitkár szerint a máltai kormány abban bízik, hogy az új szabályozás segít fellendíteni a turizmust a régióban, és arra ösztönzi a hajtótársaságokat, hogy vegyék fel útvonalukra a máltai vizeket. 

 

A szerencsejáték hatóság elnöke, Joseph Cuschieri szerint az új jogszabály ugyanakkor nem fogja károsan érinteni a földi kaszinókat, hiszen a hajók kaszinóiban csak az utasok játszhatnak, így maximum csak azt a pár játékost veszítik el, akik eddig a hajókról leszállva betértek egy-egy máltai kaszinóba. 

 

Steven Xuereb, a Valletta Cruise Port vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy legalább két évig biztosan semmi hatást nem éreznek majd a földi kaszinók, hiszen a tengerjáró hajókra már a 2016-as évadra is lezárultak a foglalások, így a hajótársaságok már a 2017-es évre koncentrálnak.

 
 
 
Címkék: kaszinó,